Gullimex bestendigt groei met benoeming Lucien Kwakkel

Gullimex bestendigt groei met benoeming Lucien Kwakkel

Gullimex wil zijn positie verder versterken als partner en leverancier op het gebied van meetapparatuur in de segmenten Food en Medical. Daartoe heeft het bedrijf Lucien Kwakkel (50) aangetrokken als directeur.

Gullimex bestendigt groei met benoeming Lucien Kwakkel
Lucien Kwakkel

Een financiële en analytische achtergrond, gecombineerd met veel managementervaring maken de aanstelling van Lucien Kwakkel voor Gullimex aantrekkelijk. Kwakkel heeft in het verleden laten zien wat hij met zijn passie kan bereiken, aldus het bedrijf.

Gullimex staat op het punt om zich, na haar 40-jarig bestaan, te herpositioneren in de markt van weegapparatuur. Het is het juiste moment voor Kwakkel om vanaf 1 april 2022 de dagelijkse leiding te gaan voeren over het bedrijf als algemeen directeur.

Gullimex is een prachtig bedrijf met veel ervaring en veel potentie

Kwakkel: ‘Gullimex is een prachtig bedrijf met veel ervaring en veel potentie. Dat heeft de groei van de afgelopen jaren wel laten zien. Ik ga de uitdaging dan ook graag aan om deze groei voort te zetten.’

Plezier en passie

Kwakkel heeft in zijn carrière meerdere organisaties verder geholpen. ‘Mijn drijfveer is altijd geweest om iets met plezier te doen. Dit plezier en deze passie wil ik graag overbrengen naar de werknemers om zo samen te bouwen aan de verdere professionalisering van de organisatie.’

De segmenten Food en Medical zijn constant in beweging met nieuwe wet- en regelgevingen, maar ook met het digitaliseren van processen. Kwakkel ziet hier vele kansen. ‘Met de kennis die in de organisatie aanwezig is, de gedrevenheid van de werknemers en de premium-merken die we verkopen, denk ik dat de groeiambitie reëel is. Ik denk dan aan groei in Nederland en in België maar vooral ook in Duitsland als relatief nieuwe markt.’

Brede en internationale oriëntatie

Kwakkel begon zijn loopbaan in de financiële sector en vervulde later bij diverse organisaties een leidinggevende functie, zoals bij Deloitte Accountants, RPC Packaging Europe B.V., Reggefiber en Prescan.

Hij ontwikkelde zich tot een breed en internationaal georiënteerde directeur. ‘Met zijn sterke sociale antenne, hands-on mentaliteit, helikoptervisie en analytische vaardigheden weet hij organisaties in beweging te brengen’, aldus Gullimex. De komende maanden richt Kwakkel zich specifiek op de herpositionering van Gullimex.

Over Gullimex

Gullimex verleent al bijna een halve eeuw organisaties services bij het monitoren en optimaliseren van processen met de inzet van slimme meet- en registratie-instrumenten. De organisatie is gespecialiseerd in sectoren waarbij voedselveiligheid, patiëntveiligheid en hygiëne van het hoogste belang zijn.

Het bedrijf heeft een eigen serviceafdeling met monteurs in België, Nederland en Duitsland voor onderhoud en reparaties op locatie. Gullimex is met name werkzaam in de sectoren Food Service & Retail, Food Industry en Medical.