Prestige Fruit trapt seizoen af met inspirerend zachtfruit

Prestige Fruit trapt seizoen af met inspirerend zachtfruit

Prestige Fruit heeft een fris en fruitige editie uitgebracht aan het begin van de lente. Het inspiratiemagazine voor foodprofessionals staat vol recepturen met zacht fruit. Patissier Jurgen Koens komt met een vegan-variant.

Het label Prestige Fruit garandeert fruit van de hoogste kwaliteit: met de beste smaak, structuur en geur en hand geplukt op Nederlandse bodem. Begin 2020 stond deze leverancier, die geliefd is bij chefs, banketbakkers en patissiers, nog voor het eerst op de Bakkersvak in Gorinchem. Omdat beurzen momenteel een no-go zijn, presenteert Prestige zich nu onder meer met een glossy magazine.

Bewogen jaar

Het is een bewogen jaar geweest voor de horecasector. Tegelijkertijd hebben banketbakkers, chocolatiers en ijsmakers het drukker dan ooit gehad. De sector laat zich ondanks corona niet ontmoedigen. Zo meldde het NOS dat het aantal ijssalons in ons land blijft stijgen. Ook zijn er tijdens de lockdown veel thuisbakkers bijgekomen.

‘Juist omdat Prestige altijd samen wil groeien, is het belangrijk om te laten zien waar we aan werken en waar we mogelijkheden zien om nieuwe initiatieven op te pakken’, vertelt Tim Kievits, brand manager bij Prestige aan Bakkerswereld. ‘Chefs en bakkers halen inspiratie uit het fruit van Prestige en het is mooi om te zien dat zij met zoveel enthousiasme een teler bezoeken of aan de slag gaan met ons fruit. We zijn trots dat we dát in ons magazine kunnen laten zien.’

Kersverse inspiratie

De nieuwe editie staat vol met gastronomische inspiratie van Michelinsterrenchefs Thomas van Santvoort, Dennis Huwaë en Thijs Meliefste en verfijnde patisserie van Jurgen Koens en Maurits van der Vooren, die onlangs tot groot verdriet van vele collega's is overleden. Dit is een mooi eerbetoon. De chefs en patissier verwerken allen zacht fruit in hun creaties.

Bewustwording

Omdat bewustwording rondom plantaardig eten niet meer is weg te denken, gaat patissier Jurgen Koens daarmee aan de slag. Hij speelt in op de groeiende vraag naar plantaardig voedsel en richt zich op veganistische patisserie. Ook besteedt hij aandacht aan allergeenvrije patisserie.