Kaak Group breidt expertise uit met Silowacht

Kaak Group breidt expertise uit met Silowacht

De Kaak Groep in Nieuwkuijk verstevigt haar expertise met Silowacht uit Zwolle. De uitbreiding past in de missie 'Van silo tot truck', waarmee de Kaak Groep haar  klanten wil ontzorgen en de interne organisatie verder wil verstevigen.

De Kaak Groep heeft zichzelf als missie ‘Van silo tot truck’ gesteld, waarmee het ontzorgen van klanten en het bieden van kwaliteit en flexibiliteit voorop staan. Met de overname van Silowacht wordt een stevige vervolgstap gezet in de 'Van silo tot truck'-missie.  De expertise van Silowacht leidt tot een uitbreiding van het productassortiment met silobouw en de distributie van ingrediënten naar de kneder. Binnen de Kaak Groep sluiten die processen goed aan bij de bestaande activiteiten in Nieuwkuijk.

30 jaar ervaring van Silowacht

Silowacht brengt ruim 30 jaar ervaring met zich mee en de productielocatie in Zwolle levert een jaarlijkse omzet van ruim €7 miljoen. Het personeelsbestand omvat circa 35 medewerkers en de dagelijkse leiding blijft in de bekwame handen van Jules Plevier. 'Wij wensen de nieuwe collega’s welkom in de groep', laat Aart-Jan Hartman, CCO van de Kaak Groep weten.

Deze ontwikkeling biedt de mogelijkheid tot inspelen op de huidige trend rondom langere kuiprijs, voorrijs en precisie in doseren van de gewenste producten.

Thermo-olie, elektrische en gasgestookte ovens

Met het samenvoegen van de productiefaciliteiten voor zowel thermo-olie als elektrische en gasgestookte ovens in Italië zal door Kaak Groep ook in deze productcategorie een effectiviteitsslag worden gemaakt. De Kaak Groep verwacht met deze stappen haar positie in de markt weer verder te kunnen versterken.

Anne Mieke Ravenshorst

Anne Mieke Ravenshorst

Redacteur/coördinator Bakkerswereld

Studeerde journalistiek en voorlichting. Als verslaggever bij diverse regionale media kwam zij terecht bij Bakkerswereld, het vakblad waarop ook haar ouders geabonneerd waren. Ze werkte daarna jarenlang als eind- en featureredacteur bij het Agrarisch Dagblad en bij diverse vakbladen voor de supermarktsector: boer-bakker-bolletje. Haar 'roots' hervond Anne Mieke bij Bakkerswereld, dat inmiddels veel meer is dan een magazine in print; de online-omgeving wordt steeds belangrijker. Op de beknopte redactie werkt zij als (eind-)redacteur en coördinator, waarin ze wordt bijgestaan door een vertrouwd team freelancers.