
'De economische crisis heeft een enorme impact op de grondstofprijzen, met name suiker, granen en cacao. Dit is niet alleen toe te schrijven aan de...
'De economische crisis heeft een enorme impact op de grondstofprijzen, met name suiker, granen en cacao. Dit is niet alleen toe te schrijven aan de...
HAS Bedrijfsopleidingen biedt ook in 2023 een breed aanbod aan vernieuwende foodcursussen. De 10-daagse training Ingrediënten in Voedingsmiddelen...
Multinational KraftHeinz en onderzoekers van het Wyss instituut hebben een geencapsuleerd enzymproduct gemaakt dat suiker in de darm kan omzetten tot...
Barry Callebaut zegt een tweede generatie chocolade te hebben gemaakt door het proces van cultiveren, fermenteren en roosteren te herontwerpen....
In ‘Het Boek der Boeken’ brengt schrijver Ernest van der Kwast een ode aan mensen die niet bekend zijn bij het grote publiek, maar wel degelijk een...
Behalve verlaging van zoutgebruik heeft ook suikerreductie de aandacht. Bij consumenten en producenten. Niet alleen Nederland werkt hieraan, ook...
De Nederlandse consument is een echte zoetekauw. Maar smaken veranderen. Steeds meer mensen verlangen naar producten met minder toegevoegde suiker....
Henk Jan Beltman, chief chocolate officer van duurzaam chocolademerk Tony’s Chocolonely, pleit voor een suikertaks die ook moet gelden voor repen...
De Cosun Beet Company heeft glazuursuiker ontwikkeld, die uit zeer fijne deeltjes bestaat. Hierdoor krijgen eindproducten een zijdezachte finish en...
Van gebak tot vegan hamburger, van sportkleding tot cosmetica en van antivriesmiddel in vaccins tot vervanger van microplastics. De suikerbiet is in...