Alles over Gebak

Opnieuw een streekproduct dat wordt geëerd: de Bossche Bol

Opnieuw een streekproduct dat wordt geëerd: de Bossche Bol

De Bossche Bol bestaat 100 jaar in 2025. Alle redenen voor de Bosschenaren om voorbereidingen te treffen om hun 'soes' op het schild te hijsen....

Hema introduceert plantaardig gebak: 'We schreeuwen het niet van de daken'

Hema introduceert plantaardig gebak: 'We schreeuwen het niet van de...

Hema wil in 2030 haar CO2-emmissies met 50 procent reduceren. Daarom introduceert Hema onder andere een aantal nieuwe plantaardige gebakjes. De...

Daniëlle Oosthoek: 'Er kan een conflict in het brein optreden, doordat de consument gezond wil zijn, maar ook wil genieten.'

Suikerreductie in gebak: 'Niet afwachten tot de overheid het oplegt'

'Duurzaamheid gaat ook over toekomstbestendig consumeren. Trends als suikerreductie in gebak kun je daarbij niet negeren.' Met deze woorden trapte...

De twee Plantastic Pastry-sessies van Dawn Foods zijn door veertig ambachtelijke bakkers. Foto: Dawn Foods

Inspiratiesessies Plantastic Pastry: 'Starten met plantaardig is...

Dawn Foods organiseerde onlangs vegan inspiratiesessies onder de naam Plantastic Pastry, waarbij veertig ambachtelijke bakkers volop werden...

De Debic Vegantop: Speel in op de veranderende markt

De Debic Vegantop: Speel in op de veranderende markt

Verras je klanten met een uitgebreider gebaksassortiment, inclusief plantaardige opties. Dit hazelnoot schuimgebakje toont aan dat er geen compromis...

Jolisca Bakker van Bakkers Bakery. Foto: Roel Dijkstra Fotografie

Jolisca Bakker van Bakkers Bakery over vegan gebak: 'Bereiding is...

Jolisca Bakker besloot zich na het volgen van cursussen aan het Bakery Institute te verdiepen in vegan gebak voor de horeca, zoals cakes,...

Stapeling van suikers in een probleem in de banketsector. In de Lipstick is minder suiker verwerkt.
Foto's: Debic

Dré Eversteijn maakt een laagsuikerhoudende longueur: ontmoet de...

Hoe passen banket en gebak in het thema van dit novembernummer van Bakkerswereld: de gezondere bakkerij? De bakkerij als een van de...

De overhandiging van het eerste Gemaaltje aan de directeur van het Cruquius museum, Elise van Melis.

Bakkerij Gorthuis viert jubileum met nieuw, symbolisch gebakje

Bakkerij Gorthuis viert op zaterdag 1 oktober het 101-jarig bestaan. Voor deze heugelijke gebeurtenis heeft bakker Peter Gorthuis een nieuw gebakje...

Gebakschildjes Oekraïne om hulpactie te steunen.

Gebakschildjes voor hulpacties aan Oekraïne

Ondernemers die een hulpactie op touw willen zetten voor Oekraïne, kunnen via de site van Bakkerij Support gratis het logo voor schildjes op gebak...

De Oranje 'Soesporters' van Bakkerij Verba.

Bakkers spelen in op winst Max Verstappen

Diverse bakkers in ons land hebben ingespeeld op het wereldkampioenschap van Max Verstappen. Banketbakkerij Gustaaf bakte op verzoek van klanten een...