Aan de slag in het bbq-seizoen met gerookt zadenbrood
Suranga Kellaert van het Boulangerie Team ontwikkelde voor zijn deelname aan de International Bakery Cup 2023 een verrassende variant: Gerookt zadenbrood. Het past goed bij het bbq-seizoen.
Suranga Kellaert van het Boulangerie Team ontwikkelde voor zijn deelname aan de International Bakery Cup 2023 een verrassende variant: Gerookt zadenbrood. Het past goed bij het bbq-seizoen.
Hoewel het showstuk met de vlinder deels brak, heeft het Nederlandse BoulangerieTeam een mooie derde plek weten te bemachtigen in de strijd om de IBA Cup in Düsseldorf. Frankrijk werd eerste, Duitsland tweede. Het team vertelt over zijn verrichtingen.
Mike Onasse en Gerrit Hulckriede gaan zondag 18 mei de strijd aan om de IBA Cup 2025, op de internationale vakbeurs in Düsseldorf. Dat gebeurt onder de bezielende leiding van coach Hans Som. Om hoge ogen te gooien, trainde het team 'omgekeerd'.
Pizza! Van het Boulangerie Team, gemaakt naar origineel Italiaans recept, tijdens een wedstrijd in het hol van de leeuw. Italië, want daar moet je zijn voor kennis over de ultieme structuur en korstervaring. Beleg de pizza zoals jij en vooral de klant natuurlijk, haar het lekkerst vinden.
De uitslagen van de eerste editie van 'De Lekkerste Croissant van Nederland' lagen dicht bij elkaar. Henrik Wullems van De Ambachterij ging er met hoogste eer vandoor. Hij gebruikte speciaal voor deze vakwedstrijd 'konijnenboter.'
Het Nederlands Boulangerieteam introduceert samen met Debic een nieuwe wedstrijd: 'De lekkerste croissant van Nederland'. De wedstrijd vindt plaats tijdens Bakkersvak 2025. Ambitieuze bakkers kunnen daar op een van de beursdagen hun croissants inleveren.
'Calories don't count on the weekends.' En dat is misschien maar beter ook met deze hartige quiche. Rijkelijk gevuld met vers gesneden groenten, Parmezaanse kaas, romige appareil met curry marinade en biologische Kip Döner.
De Bakkersvak & IJs-Vak krijgt in 2025 een nieuwe invulling. Bezoekers lopen vooral warm voor praktische workshops en demo's, zo blijkt uit hun reacties. Wat gaat er veranderen op deze grootste vakbeurs voor de sector in Nederland?
Hoe kun je als bakker jezelf blijven onderscheiden? Die vraag legde Bakkerswereld voor aan Willem van de Ven, student Boulanger bij het Summa College. Hij is 22 jaar en de zevende generatie in het familiebedrijf Bakker van de Ven. Met een historie die teruggaat tot 1814 werpt Willem een frisse blik op de toekomst van bakkers anno 2024.
Giel Vermeulen van Bakkertje Deeg uit Heusden is winnaar van 'Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2022'. Hij bedacht er een smakelijk en goed uitziende variant op voor de vakwedstrijd Bread in the City in Italië.