Alles over Boulangerie Team

Bezoekers houden van proeven, kijken en netwerken, maar ze willen meer. In 2025 wordt ook de machinerie interactief geëxposeerd. Beeld: Bakkersvak

Bakkersvak gooit het over een andere boeg: interactieve demo's en...

De Bakkersvak & IJs-Vak krijgt in 2025 een nieuwe invulling. Bezoekers lopen vooral warm voor praktische workshops en demo's, zo blijkt uit hun...

Willem van de Ven won als Boulanger Skills Heroes en vertegenwoordigt Nederland in september tijdens WorldSkills. Foto: Skills Heroes

Bakkerszoon Willem van de Ven: 'Er zijn steeds meer ontwikkelingen,...

Hoe kun je als bakker jezelf blijven onderscheiden? Die vraag legde Bakkerswereld voor aan Willem van de Ven, student Boulanger bij het Summa...

De traditionele pizza margherita.

Pizza bakken naar Italiaanse recept - verwarmend en gezellig voor...

Pizza! Van het Boulangerie Team, gemaakt naar origineel Italiaans recept, tijdens een wedstrijd in het hol van de leeuw. Italië, want daar moet je...

Nieuwe hype? Giel Vermeulen ontwerpt  Sausage-donut

Nieuwe hype? Giel Vermeulen ontwerpt Sausage-donut

Giel Vermeulen van Bakkertje Deeg uit Heusden is winnaar van 'Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2022'. Hij bedacht er een smakelijk en goed...

De drie-kleuren, met spijs gevulde croissant.
Foto: BT

Luxe, gevúlde kerstcroissant: geef deze kromme dame een originele naam

Denk je aan december, dan denk je aan amandelspijs. Daarom is deze kerstcroissant goed gevuld met amandelspijs van wat grovere amandelen voor een...

Kleurrijke lekkernij voor de feestdagen: de stoofpeerbrioche

Kleurrijke lekkernij voor de feestdagen: de stoofpeerbrioche

De combinatie van deze malse, zoete brioche met spijs erin en de kruidige, gestoofde peren maken dit product tot een wintersucces. Ook tijdens de...

Foto: Roy Franken

Hoe maak je 'm? Sesam-noten-spekbrood

Het sesam-noten-spekbrood is een heerlijk hartig brood dat bij elke maaltijd gegeten kan worden. Het recept is van de hand van Niek van Waarde...

De ba-pa-mango-tartelette.

De bapamango-tartelette, wisselgebak met een bijzondere naam

Het Boulangerie Team (BT) ontwikkelde begin dit jaar diverse recepten voor deelname aan de International Bakery Cup in Italië. Ditmaal de...

Dominique Planchot (l) en Pierre Nury laten hun deegbewerkingsmethode zien.

Back to basics: Franse broodambassadeurs tonen kunst van de eenvoud

Dominique Planchot en Pierre Nury lieten begin augustus in Nederland zien hoe je eenvoudig brood maakt. De werkwijze van deze Ambassadeurs du Pain:...

Pittige roomkaas brioche

Hartig broodje met zachtzoete afbeet: roomkaas-brioche van het BT

Het koffiebroodje is een Nederlandse klassieker. Voor de International Bakery Cup 2023 koos het Boulangerie Team om de smaak en uitstraling ervan te...