Alles over Smaak

Roland Smet in de mergelgrotten, waar hij de rijst voor zijn vlaaien laat rijpen. Foto's: Jerom Rozendaal

Rijping in mergelgrot geeft Belgisch-Limburgse vlaai wel heel eigen...

Patisserie Smets, net over de grens bij Maastricht in Belgisch Limburg, staat in de verre omgeving bekend om zijn Limburgse rijstevlaai. Door de...

Peter Klosse spreekt de genodigden toe.

Peter Klosse: 'Door te sturen op smaak kan bakker klant verleiden' -...

Smaak is een meetbaar begrip waar ambachtelijke brood- en banketbakkers veel meer uit zouden kunnen halen. Dat vindt Peter Klosse, die op uitnodiging...

Smaakprofessor Peter Klosse houdt de sector een spiegel voor over smaakbeleving. Foto: Koos Groenewold

Genootschap en Nexus trappen 2024 smaakvol af: van toestand naar...

Het Genootschap voor de Bakkerij en Bakery Nexus openen het nieuwe jaar op 22 januari 2024 met een bijzonder smakelijk netwerkevent. Het event is ook...

Het smaakpanel test broden met verschillende nieuwe samenstellingen bakkerszout.

Update: tweede ronde bak- en smaakproeven bakkerszout 2.0, analyse...

De bak- en smaakproeven met nieuwe zoutsamenstellingen voor brood zijn woensdag 4 oktober een tweede ronde ingegaan. De proeven zijn de opmaat naar...

Stapeling van suikers in een probleem in de banketsector. In de Lipstick is minder suiker verwerkt.
Foto's: Debic

Dré Eversteijn maakt een laagsuikerhoudende longueur: ontmoet de...

Hoe passen banket en gebak in het thema van dit novembernummer van Bakkerswereld: de gezondere bakkerij? De bakkerij als een van de...

. Foto's: VanVlietFotografie

Richard Martens van Bakker Joost: 'Rijsonderbreker biedt rust, gemak...

Om het bakkersvak aantrekkelijk te houden en een goede werkgever te zijn, moet je zorgen dat je mensen plezier houden in hun werk en kun je niet té...

Column Hanno Spanninga: 'Lekker'

Column Hanno Spanninga: 'Lekker'

Waarom is de oranjekoek van Bakker Ypma zo lekker? Waarom vindt ons gezin een zacht, wit bolletje met gebakken ei zo lekker? Waarom smaakt stokbrood...

Bakkerij Vooges wint proeverij en maakt 3.000 tompoucen voor ouderen

Bakkerij Vooges wint proeverij en maakt 3.000 tompoucen voor ouderen

Bakkerij Vooges mag drieduizend oranje tompoucen maken voor de bewoners van verzorgings- en verpleeghuizen in Amstelveen.

Door ontwikkelingen als personeelsbezetting, kostprijs en consumentenwensen is het gebruik van bake-off en make-off producten ongekend populair. Foto: Dawn Foods Benelux

Met bake-off en make-off inspelen op consumentenwensen

Door ontwikkelingen als personeelsbezetting, kostprijs en consumentenwensen is het gebruik van bake-off en make-off producten ongekend populair. Met...

Foto: WUR

'Door ongelijke verdeling van suiker wordt een product niet als...

Een ongelijke verdeling van suiker in een product kan een oplossing zijn voor de suikerreductie in de banketbakkerij. Uit onderzoek van de WUR blijkt...