Alles over Onderzoek

Foto: Shutterstock

GfK-cijfers 2023: economie stabiliseert, trendy publiek en...

Een aantrekkende economie, koopkracht en consumentenvertrouwen. Maar ook: stijgende broodprijzen en nog steeds grote druk op broodvolumes en omzet....

Chocolade hazen van Bontom. Foto: AMR

Paasvierder gaat voor luxe, dubbel zoveel choco-klanten voor ambacht

Komend weekend vieren zes van de tien Nederlanders Pasen. Ruim driekwart van hen koopt chocoladepaaseitjes in (een derde verstopt die ook). Van...

Donker Dadel-Noten Brood

Voeg noten toe aan lekkernijen: consumptie gaat ouderdomsziekten tegen

Notenconsumptie verbetert de insulinegevoeligheid van de hersenen, zo blijkt uit onderzoek. Daardoor kunnen noten belangrijk zijn voor de preventie...

Hoe denken mbo-studenten over plantaardig voedsel? Onderzoeksproject gestart

Hoe denken mbo-studenten over plantaardig voedsel? Onderzoeksproject...

Het onderzoeksproject 'Mbo-student in Actie voor Plantaardig voedsel ' is eind januari 2024 afgetrapt. Centraal staat de vraag hoe mbo-studenten over...

Onderzoek wijst uit: glutenvrij dieet niet aan te bevelen bij endometriose

Onderzoek wijst uit: glutenvrij dieet niet aan te bevelen bij...

Wetenschappers van Maastricht UMC hebben geen positieve effecten gevonden van een glutenvrij dieet bij mensen met endometriose. Mogelijk heeft een...

Chocoladeliefhebbers, in welke stad en regio zijn hun aantallen het grootst?

Chocoladeliefhebbers, in welke stad en regio zijn hun aantallen het...

Van smakelijke chocoladeletters tot heerlijke bonbons en vrolijke paaseitjes, consumenten hebben het hele jaar door lust aan chocolade. Welke regio...

Zoveel kost één bolletje schepijs gemiddeld en deze smaken zijn het populairst

Zoveel kost één bolletje schepijs gemiddeld en deze smaken zijn het...

Gemiddeld berekenen ijsverkopers €1,75 voor één bolletje schepijs en de klassieke smaken blijven favoriet. Dat blijkt uit onderzoek van beslist.nl...

Eerder gepubliceerd: Fred Brouns over de gezondheidseffecten van tarwe

Eerder gepubliceerd: Fred Brouns over de gezondheidseffecten van tarwe

Het college over 'Well on wheat', dat Fred Brouns in 2018 uitsprak voor Universiteit van Nederland, is destijds in uitgebreidere versie uitgeschreven...

Jonge, creatieve bakkers hebben de beste papieren. Foto ter illustratie/archief Bakkerswereld

Bakkerspanel: zeven van de tien bakkerijen blijven op de lange...

Van de tien bakkers kijken er zeven met vertrouwen naar de toekomst. De rest wil op korte of langere termijn stoppen.

Foto: archief Bakkerswereld

Tweede campagne werpt voorzichtig vruchten af: broodconsumptie neemt...

De broodconsumptie in Nederland neemt langzaamaan weer toe. Dat blijkt uit onderzoek van het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC). Daarin is het...