Alles over Koolhydraten

Soepel deeg kneden en vlies trekken.

Hans Som: 'Waken voor kleverigheid bij brood met minder koolhydraten'

Steeds meer consumenten letten op hun gezondheid, vooral in de eerste maanden van een nieuw jaar. Bakkers spelen daar op in met een brood met minder...

Vlnr: Bert Tournois en Rasit Görgülü van Box NV, Jannouk Friesen-Wiltink en Jacob Friesen, van
Bakker Wiltink en Roel Orsel, directeur Zero Carb Company.

Mexicaanse brood- en snackgigant neemt belang in Nederlandse...

De Nederlandse start-up Zero Carb Company (ZCC) is actief in het ontwikkelen van glutenvrij en koolhydraat-vrij brood. Voor 's werelds grootste...

Roel Orsel, ceo van de Zero Carb Company.

Roel Orsel, Zero Carb Company: 'Met brood zonder koolhydraten en...

Zero Carb Company heeft samen met bakkerij Wiltink en Top bv een brood zonder koolhydraten ontwikkeld. Ceo Rioel Orsel: 'Wij schatten in dat met name...

Tarwe is een belangrijke leverancier van koolhydraten.

Koolhydraten en suikers staan soms ter discussie, maar zijn broodnodig

Koolhydraten zijn belangrijke voedingsstoffen. Er is veel discussie over, met name over de beperking van koolhydraten rond afvallen, diabetes en een...

Eurofins' analysemethode voor voedingsvezels voorgedragen als wereldwijde norm

Eurofins' analysemethode voor voedingsvezels voorgedragen als...

De vernieuwde voedingsvezel-analyse, AOAC Standard Method 2017.16/ICC Standard 185, ontwikkeld door het Eurofins Expertise Centre for Complex...

Naomi van Lierop. Foto: Bert Jansen

Eindstukken Naomi van Lierop en Jamilla Klaassen te zien op Crafted

Naomi van Lierop en Jamilla Klaassen zien een toekomst in de patisserie. Binnenkort ronden ze de opleiding patisserie van Summa Brood en Banket in...

Het Power Brood heeft 50 procent minder koolhydraten dan witbrood en 35 procent minder dan volkorenbrood.

Nieuwe broodsoorten bij Bakkerij Kees Gutter

Nu er steeds meer vraag is naar gezonde voeding, heeft Bakkerij Kees Gutter aan het begin van dit nieuwe jaar twee nieuwe broodsoorten ontwikkeld:...

Foto: NBC

Brood terug in de gratie: van dikmaker naar voedzaam

Brood is terug in de gratie. Het aantal mensen dat vindt dat brood goed past in een modern en gezond voedingspatroon, steeg in twee jaar tijd naar...

Foto: Kenniscentrum suiker & voeding

Staatssecretaris voert suikertaks toch niet in

Het invoeren van een suikertaks kan helpen om de consumptie van suikerhoudende dranken te verlagen. Toch kiest staatssecretaris Blokhuis ervoor om...

Foto: Kenniscentrum suiker & voeding

Suiker: vriend of vijand?

Na zout is suiker steeds heftiger aanwezig in de gezondheidsdiscussie. Maar suiker is niet alleen maar slecht, zet Renee Clausing uiteen voor wie...