Goededoelenveiling op Empack brengt €10.000 op voor Giro555

Goededoelenveiling op Empack brengt €10.000 op voor Giro555
Vlnr: John Laurijsen, John van Berlo en Bernard van Stekelenburg

Bernard Stekelenburg van De Boxtelsche Watermoolen heeft het hoogste bod uitgebracht bij de veiling van een TCC-weger van Laurijsen Weegautomaten. De veiling sloot op de laatste dag van verpakkingsbeurs Empack 2022. Veilinghuis Industrial Auctions vult dit bedrag aan tot €10.000, dat naar Giro555 gaat voor hulp aan Oekraïne.

Industrial Auctions en Laurijsen Weegautomaten sloegen voorafgaan aan de Empack 2022 de handen ineen om samen in actie te komen voor het door oorlog geteisterde Oekraïne. Ze stelden een gloednieuwe TCC-weger ter beschikking, om te veilen. Die actie liep tijdens de verpakkingsbeurs Empack, op de laatste beursdag werd het hoogste bod bekendgemaakt.

De weegmachine stond vorige week gepresenteerd op een blauwgele zuil (de kleuren van de vlag van Oekraïen) op de Empack 2022, die voor het eerst in Gorinchem werd gehouden.

Bieders vanuit de hele wereld

Op de sluitingsdag van 7 april was Industrial Auctions zelf aanwezig op de beurs om geïnteresseerden te helpen bij het online bieden. Het veilinghuis laat weten dat vele enthousiaste bieders van over heel de wereld een bod uitbrachten, wat de veiling tot een groot succes maakte.

Het winnende bod is een bedrag van €5.200. Dat heeft Industrial Auctions aangevuld tot een bedrag van €10.000, wat wordt geschonken aan Giro555.

Bernard Stekelenburg van De Boxtelsche Watermoolen is gelukkige hoogste bieder. Hij is blij met de TTC. De Boxtelsche Watermolen levert ambachtelijk gemalen meel aan thuisbakkers van brood, cake en koekjes. De molen stelt onder meer diverse pakketten samen, zodat kopers gemakkelijk kunnen beginnen met brood bakken. Het afwegen zal nu een stuk gemakkelijker gaan.

Succesvol debuut Empack

De verpakkingsbeurs Empack kende een succesvol debuut in Evenementenhal Gorinchem, laat organisator Easyfairs weten. 'Wat een debuut. Drie fantastische beursdagen waarbij ik uit naam van team Empack onze exposanten en partners enorm wil bedanken', zegt Corine Visser, Head of Cluster bij Easyfairs.

Op 5, 6 en 7 april presenteerden ruim 250 exposanten zich aan 5.500 bezoekers, waarmee de verwachtingen ruimschoots zijn overtroffen. Netwerken was de hoofdmoot, daarnaast volgden professionals uit de verpakkingssector massaal inspirerende kennissessies van toonaangevende partners.

Visser: 'Samen met exposanten en partners hebben we een ontzettend mooi event neer mogen zetten. Het is ontzettend fijn om zoveel positieve reacties over de locatie en uitstraling van de beurs te mogen ontvangen. En vergeet niet hoe onze exposanten hebben uitgepakt deze drie dagen, fantastisch.'

Thema Empack

Vraagstukken rondom circulaire verpakkingen en duurzaamheid in roerige tijden passeerden de revue. 'Met sprekers van HelloFresh, KIDV, Circo, Zwerfinator en EkoPlaza zaten de theaters vol met enthousiaste en geïnteresseerde bezoekers. Er was veel interesse voor deze onderwerpen die voor een mooie interactie zorgde in de zaal', zegt Sharon Haans, Content Coördinator van Empack.

Anne Mieke Ravenshorst

Anne Mieke Ravenshorst

Redacteur/coördinator Bakkerswereld

Studeerde journalistiek en voorlichting. Als verslaggever bij diverse regionale media kwam zij terecht bij Bakkerswereld, het vakblad waarop ook haar ouders geabonneerd waren. Ze werkte daarna jarenlang als eind- en featureredacteur bij het Agrarisch Dagblad en bij diverse vakbladen voor de supermarktsector: boer-bakker-bolletje. Haar 'roots' hervond Anne Mieke bij Bakkerswereld, dat inmiddels veel meer is dan een magazine in print; de online-omgeving wordt steeds belangrijker. Op de beknopte redactie werkt zij als (eind-)redacteur en coördinator, waarin ze wordt bijgestaan door een vertrouwd team freelancers.