IJsjesactie ijssalons voor giro 555 levert ruim 12.000 euro op

IJsjesactie ijssalons voor giro 555 levert ruim 12.000 euro op

De ijsjesactie voor giro 555, die Ambachtelijk IJscentrum samen met haar leden hield op 24 maart, heeft ruim 12.000 euro opgebracht. €12.248,45, om precies te zijn.

Normaalgesproken barst het op 24 maart van de activiteiten in ijssalons door heel Nederland. Dit jaar koos de branchevereniging voor ijsbereiders er bewust voor om dit níet te doen. Samen met alle ijsliefhebbers hebben zij zich ingezet voor onze verre oosterburen. Het ijsje waar het om draaide, was ijs op basis van Yabluchnyk, een Oekraïense appeltaart. Een echte specialiteit die het heel goed doet als ijsvariant. Het recept, dat voor deze gelegenheid aan de vereniging is verstrekt door het Gilde van SVH Meesterijsbereiders, bevat heerlijk verse goudrenet en echte kaneel. De deelnemende ijssalons hebben aan het eind van de dag hun complete opbrengst van de speciale ijsjes overgemaakt naar giro 555.

Een enkeling gaat door

Met zestig verkooppunten door heel Nederland is het IJscentrum ontzettend tevreden met het resultaat. De uiteindelijke opbrengst wordt nóg hoger, want een enkele ijssalon gaat door met het verkopen van het Oekraïense appeltaartijsje voor giro 555.

Wendy Noordzij

Wendy Noordzij

Freelance redacteur

Wendy Noordzij (1976) startte haar journalistieke carrière bij het Sneeker Nieuwsblad. Ze heeft een rijke ervaring in het verslaan van regionaal nieuws en in de vakbladensector. Bij de komst van haar twee kinderen heeft ze zichzelf gevestigd als freelancer.

Vanuit haar eenmanszaak RedactieVisie schrijft ze artikelen voor diverse media. Sinds 2012 is zij vaste freelancer voor Bakkerswereld. Wendy vindt het geweldig om over food te schrijven en ondernemers te interviewen. ‘Hun passie en gedrevenheid inspireren mij elke dag weer.’