Speciale editie van start: Heel Holland Bakt Nog een keer

Speciale editie van start: Heel Holland Bakt Nog een keer
Groepsfoto van de oude bekenden met presentator André van Duin en juryleden Robèrt van Beckhoven en Janny van der Heijden. Foto: Omroep Max - Roland J Reinders

Omroep Max heeft opnieuw een format rondom het populaire tv-programma Heel Holland Bakt bedacht. Vanaf zondag 5 september gaat een speciaal HHB-seizoen van start onder de noemer Heel Holland Bakt Nog een keer. Met bekende gezichten uit eerdere edities.

Het seizoen van Heel Holland Bakt Nog een keer gaat zondag 5 september om 20.30 uur van start bij Omroep Max op NPO 1. Hierin doen bekende gezichten uit eerdere HHB-seizoenen mee.

De presentatie is in handen van André van Duin. De jury bestaat als vanouds uit Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven.

Voorverwarmen kan beginnen

'Het voorverwarmen van de ovens kan beginnen, want de oud-bakkers van Heel Holland Bakt Nog een keer zijn bekendgemaakt', laat de omroep weten. Dit seizoen worden zeven bakkers uit eerdere HHB-seizoenen verwelkomd, te weten: Narcis, Jacques, Filiz, Hidde, Manuela, Gwenn en Cas.

Geïnspireerd op eerdere seizoenen

De slogan: 'Bakkers klaar, bakken maar' hebben de oud-bakkers een tijd niet gehoord, maar ze weten nog precies wat ze moeten doen. De opdrachten in Heel Holland Bakt Nog een keer zijn op eerdere seizoenen geïnspireerd.

De HHB'ers trappen af met een speciale appeltaart als signatuuropdracht, gevolgd door een technische opdracht waaraan geen keukenapparatuur te pas komt, en een krokant spektakelstuk. De omroep maakte onderstaande trailer.

Anne Mieke Ravenshorst

Anne Mieke Ravenshorst

Redacteur/coördinator Bakkerswereld

Studeerde journalistiek en voorlichting. Als verslaggever bij diverse regionale media kwam zij terecht bij Bakkerswereld, het vakblad waarop ook haar ouders geabonneerd waren. Ze werkte daarna jarenlang als eind- en featureredacteur bij het Agrarisch Dagblad en bij diverse vakbladen voor de supermarktsector: boer-bakker-bolletje. Haar 'roots' hervond Anne Mieke bij Bakkerswereld, dat inmiddels veel meer is dan een magazine in print; de online-omgeving wordt steeds belangrijker. Op de beknopte redactie werkt zij als (eind-)redacteur en coördinator, waarin ze wordt bijgestaan door een vertrouwd team freelancers.