Winnares HHB straalt in finale-uitzending Doorbakken

Winnares HHB straalt in finale-uitzending Doorbakken
Elizabeth Lopez wint Heel Holland Bakt 2021. Foto: still

In de laatste aflevering van Doorbakken, komende woensdag, bespreken presentator André van Duin en juryleden Janny en Robèrt de Heel Holland Bak-finale. Winnares Elizabeth Lopez won die zondag 14 februari glansrijk.

Alle deelnemers, de finalisten, juryleden Janny en Robèrt van Beckhoven en winnares Elizabeth Lopez, treden woensdag 17 februari aan in de finale-uitzending van Doorbakken. Onder presentatie van André van Duin blikken zij terug op de finale en op het Heel Holland Bakt-avontuur jaargang 2021.

Doorbakken is woensdag 17 februari om 21.25 uur te zien op NPO 1.

Eigen bakboek

Als winnares mag Elizabeth een eigen boek maken, een droom die al jarenlang hoog op haar verlanglijstje staat. ‘Ik heb altijd geroepen dat ik ooit een biografie zou willen schrijven voor andere vrouwen, met als boodschap om niet op te geven. Want dat heb ik zelf ook niet gedaan. Dat het een bakboek zou worden had ik nooit verwacht.’

Elizabeth Lopez kan nog steeds niet helemaal geloven dat zij verkozen is tot de Beste Thuisbakker van Nederland. Als André de winnaar bekendmaakt, heeft ze niet door dat het over haar gaat. ‘André zei dat de winnaar recht voor hem stond en niemand reageerde. Ik stond in het midden, maar had echt geen idee. Pas toen hij ‘mi dushi’ tegen me zei, begreep ik het’, vertelt zij aan Omroep Max, die Heel Holland Bakt in Nederland uitzendt.

Kleurrijke creaties

De opgewekte Elizabeth heeft het beste laten zien met haar kleurrijke en uitbundige creaties. Het moment dat ze voor het eerst de tent binnenkomt, is voor haar al winst. ‘Ik heb helemaal niet het gevoel gehad dat het een competitie was met de andere bakkers. Ik ben al die weken dicht bij mezelf gebleven en probeerde vooral met liefde en passie te bakken.’  De verpleegkundige heeft veel steun gehad van haar gezin, met wie ze de afgelopen maanden een hecht team vormde, aldus Omroep Max.

Ook kandidaten Chun, Daniel, Ellen, Eric, Jenny, Rianne, Roelof, Sabine en Thijs, zijn aanwezig om het feestje van de winnares te vieren.

Anne Mieke Ravenshorst

Anne Mieke Ravenshorst

Redacteur/coördinator Bakkerswereld

Studeerde journalistiek en voorlichting. Als verslaggever bij diverse regionale media kwam zij terecht bij Bakkerswereld, het vakblad waarop ook haar ouders geabonneerd waren. Ze werkte daarna jarenlang als eind- en featureredacteur bij het Agrarisch Dagblad en bij diverse vakbladen voor de supermarktsector: boer-bakker-bolletje. Haar 'roots' hervond Anne Mieke bij Bakkerswereld, dat inmiddels veel meer is dan een magazine in print; de online-omgeving wordt steeds belangrijker. Op de beknopte redactie werkt zij als (eind-)redacteur en coördinator, waarin ze wordt bijgestaan door een vertrouwd team freelancers.