De Haan gaat SVM bakkerijmachines versterken

De Haan gaat SVM bakkerijmachines versterken
Alex de Haan

Alex de Haan is met ingang van 18 mei aan de slag gegaan bij SVM Bakery Machines in Barneveld. Hij zal de snelgroeiende machineleverancier helpen verder te optimaliseren en professionaliseren.

Alex de Haan heeft ruime ervaring in de bakkerijsector; hij werkte ruim 6 jaar bij Beko Techniek en heeft de afgelopen jaren internationale ervaring opgedaan met de verkoop van grondstoffen.

De kans om terug te keren in de machineverkoop en om SVM, van ondernemer Steven van Middendorp, te ondersteunen in diens ambitieuze groeiplannen waren doorslaggevend voor De Haan en SVM om dit avontuur aan te gaan.

Brede kennis van machines

Zowel SVM als De Haan hebben een brede kennis van machines, de toepassingen ervan en het ambacht om bakkers te helpen de juiste keuzes te maken. De Haan zal Van Middendorp ontlasten zodat de laatste zich op de kerntaken van SVM kan richten. De Haan is verantwoordelijk voor de gehele sales.

Stormachtige groei

SVM maakte de afgelopen jaren een stormachtige groei door. Enkele jaren geleden begon het bedrijf in een kleine schuur en groeide uit tot een bedrijf met een hal van maar liefst 2000 m². Inmiddels is SVM naar eigen zeggen een volwaardige speler in de wereld van bakkerijmachines.

'Mede door de centrale ligging van SVM in Barneveld is het mogelijk om snel en efficiënt storingen te verhelpen en door de compacte, maar bovenal nuchtere organisatie heeft SVM geen hoge overhead kosten, die allemaal in het voordeel werken van onze klanten', aldus De Haan en Van Middendorp.

Importeurschap

SVM beschikt inmiddels over een aantal merken waarvoor zij het unieke importeurschap heeft voor Nederland. Hierdoor kan SVM nieuwe planeetmengers, spiraalkneders, broodsnijmachines, ovens, uitrolmachines enzovoorts leveren, maar ook gereviseerde machines met bekende Nederlandse kwaliteit. Bakkers kunnen rekenen op dag- en nachtservice en preventief onderhoud, maar kunnen bij SVM ook terecht voor bijvoorbeeld messenwissel-abonnementen, slagroommachineserviceabonnementen.

De bakker en zijn machine

Anne Mieke Ravenshorst

Anne Mieke Ravenshorst

Redacteur/coördinator Bakkerswereld

Studeerde journalistiek en voorlichting. Als verslaggever bij diverse regionale media kwam zij terecht bij Bakkerswereld, het vakblad waarop ook haar ouders geabonneerd waren. Ze werkte daarna jarenlang als eind- en featureredacteur bij het Agrarisch Dagblad en bij diverse vakbladen voor de supermarktsector: boer-bakker-bolletje. Haar 'roots' hervond Anne Mieke bij Bakkerswereld, dat inmiddels veel meer is dan een magazine in print; de online-omgeving wordt steeds belangrijker. Op de beknopte redactie werkt zij als (eind-)redacteur en coördinator, waarin ze wordt bijgestaan door een vertrouwd team freelancers.