Vloeibaar gist voor de bakker van nu

Vloeibaar gist voor de bakker van nu
(C) Roel Dijkstra / Joep van der Pal Spijkenisse - AB Mauri introduceert een nieuwe methode van gistverwerking in de bakkerij. Bij Bakkerij Voskamp in Spijkenisse is de zogenoemde Konings installatie al in gebruik genomen.

AB Mauri introduceert een nieuwe methode van gistverwerking in de bakkerij. Zij kennen de wereld van de bakkerij als geen ander en werken dagelijks aan oplossingen om het bakproces vloeiender te laten verlopen. Dat leidt tot innovaties, zoals Konings Liquid Solutions en de nieuwe daarbij behorende gist: Koningscream.

Met Konings Liquid Solutions voegt de bakker middels een slimme installatie vloeibare gist toe aan het proces. Binnen één dag wordt bij de bakker een gistinstallatie, in de vorm van tanks, geplaatst. Deze installatie zorgt ervoor dat het bakproces sneller en gemakkelijker verloopt. De voorraad wordt door AB Mauri automatisch aangevuld indien nodig.

Grote stap met vloeibare gist

De volgende stap in de wereld van vloeibare gist is een grote stap. Een grote stap in gemak voor de bakker. Zonder concessie te doen aan de kwaliteit van het eindproduct en met als winstpunt een efficiënter, betrouwbaarder en hygiënischer proces. Eenvoud als innovatie voor het werken met gist. Een manier van werken en denken voor de bakker van morgen. De belangrijkste verbetering ten opzichte van de huidige manier van werken is dat de bakker, niet meer de grote gele tanks door de bakkerij hoeft te transporteren en wordt daarbij ontzorgd in het voorraadbeheer van de gist. De vloeibare bakkerij oplossing houdt in dat de gisttanks van de bakker gekoppeld zijn aan het systeem van AB Mauri. Vanaf een bepaald gistniveau, krijgt AB Mauri een melding, waarna binnen gesteld tijdsvenster de tanks worden gevuld met Koningscream, verse vloeibare gist, direct vanuit de productielocatie.

Gist langer bruikbaar

Middels gekoeld transport wordt Koningscream direct vanuit de productielocatie getransporteerd naar de bakker. En dat scheelt tijd. Daardoor is de gist langer bruikbaar in de bakkerij. Met de 40 meter lange slang kan in elke bakkerij eenvoudig de koppeling met de tanks worden gemaakt. De chauffeur van de AB Mauri ontzorgt het gehele proces van plaatsing en het in werking stellen van de tanks. De connectie met het voorraadbeheersysteem van AB Mauri wordt uiteraard verzorgd, evenals de koppeling met de bakkerij en het trainen van de bakkers. Wat dat betreft merkt de bakker niets van deze transitie en wordt er geruisloos een grote optimalisatie stap gezet. AB Mauri is getraind om het proces van vullen op de juiste wijze uit te voeren. Voordat de tanks gevuld kunnen worden moet hierin eerst een nieuwe ‘inliner’ worden aangebracht. De inliner is een zak die gevuld wordt met Koningscream en na gebruik wordt vervangen door een nieuwe. Deze manier van werken zorgt voor optimale hygiëne in de bakkerij.

Speciale tanks

Koningscream van AB Mauri is ontwikkeld om te doseren vanuit speciaal daarvoor ontworpen tanks. Deze tanks zijn in verschillende maten verkrijgbaar. Daardoor kan er in samenspraak met de bakker gekozen worden voor de meest optimale variant die het beste past in het proces, de beschikbare ruimte en eventuele andere wensen of ambities. Ontdek AB Mauri, naast uw leverancier voor blokgist, nu ook voor vloeibare bakkerij ingrediënten.

Creëer je eigenbroodwereld

Er is nog zoveel te leren, te vertellen en te ontdekken in de wereld van brood. AB Mauri maakt die reis graag samen met de bakker. Zoeken naar bakkerijoplossingen op maat, ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en altijd op zoek naar nieuwe en betere ingrediënten. De bakker is onze partner, de wereld een bron van inspiratie. Gedreven door de passie voor het vak en de grondige kennis van gist en bakkerijgrondstoffen, is AB Mauri de kennis achter de kunst van het bakken.

De keuze voor de juiste grondstof, een uitgekiend proces en het oog van de vakman, zorgen voor dagelijks vers brood op de plank. Hierin is goede ondersteuning welkom, zowel in het proces als met ingrediënten. AB Mauri biedt de wereld aan ingrediënten en oplossingen op maat, waarmee je als bakker je eigen broodwereld kunt creëren. Consumenten willen weten hoe iets zit. Zij maken een keuze op basis van het verhaal. Het onderscheid kan zitten in de herkomst, het productieproces of een producteigenschap. Er zijn nog zoveel graangeheimen. Dat maakt het werken met natuurlijke grondstoffen zo mooi.

Dit artikel is gesponsord door AB Mauri.