Broodrecepten

Het eindproduct, met de hand gedrukt. Foto's: Jan Willem Schouten

Hans Som over productie vloerkadetten: 'Een goeie kadet is wollig'

In het Bakkerswereld-magazine van 14 oktober 1971 staat vermeld dat Frans Som de eerste prijs in een vakwedstrijd behaalde met kadetten. Zoon Hans...

Foto's en video: Jan Willem Schouten

Kartoffelbrood van Meester Boulanger Peter Bienefelt - met video

Kartoffelbrood is niet zo bekend in Nederland. Meester Boulanger Peter Bienefelt ontwikkelde een recept voor dit 'wereldbrood'.

Foto's: Jan Willem Schouten

Het is weer stollentijd - Hans Som maakt de klassieke stut

Het is weer stollentijd, dat betekent altijd weer even warmlopen. Hans Som doet een handreiking en maakt deze prachtige, klassieke 'stut'.

Corné Boerenfijn van Bakkerij Verba bakt een prachtige, goudgele broeder.
Foto's: Studio 38C

Broeder: luxe, gevuld krentenbrood voor hoogtijdagen - zo maak je 'm

Een broeder is een mooie naam voor een prachtig, luxe krentenbrood met zoete vulling. Vaak wordt 'ie gegeten met een kom warme melk, een lik stroop...

De drie-kleuren, met spijs gevulde croissant.
Foto: BT

Luxe, gevúlde kerstcroissant: geef deze kromme dame een originele naam

Denk je aan december, dan denk je aan amandelspijs. Daarom is deze kerstcroissant goed gevuld met amandelspijs van wat grovere amandelen voor een...

Kleurrijke lekkernij voor de feestdagen: de stoofpeerbrioche

Kleurrijke lekkernij voor de feestdagen: de stoofpeerbrioche

De combinatie van deze malse, zoete brioche met spijs erin en de kruidige, gestoofde peren maken dit product tot een wintersucces. Ook tijdens de...

Foto: Roy Franken

Hoe maak je 'm? Sesam-noten-spekbrood

Het sesam-noten-spekbrood is een heerlijk hartig brood dat bij elke maaltijd gegeten kan worden. Het recept is van de hand van Niek van Waarde...

Foto: Studio 38C

Brood, de basis - wat moet erin, wat kan erin?

Het ware verhaal over brood, daarvoor moet je bij de vakman zijn. Een goede bakker die de bereiding van brood vanaf de basis kent. Een kenner die de...

Hans Som met de eindproducten.
Foto's: Jan Willem Schouten

Getoerd gerezen lekkernijen van Hans Som: 'Niet te dun anders verlies...

Met getoerd gerezen deeg is veel mogelijk. Het verrijkte gistdeeg, waarbij door te toeren laagjes vetstof worden gevormd, wordt in de volksmond...

Aan de slag in het bbq-seizoen: Gerookt zadenbrood van het Boulangerie Team

Aan de slag in het bbq-seizoen: Gerookt zadenbrood van het...

Suranga Kellaert ontwikkelde voor zijn deelname aan de International Bakery Cup 2023 een verrassende variant: Gerookt zadenbrood. Het past goed bij...