grow Recruitment
Driekant bakt €1900 bij elkaar voor The Hunger project
Biologische bakkerij Driekant uit Zutphen heeft €1900 gedoneerd aan The Hunger project, een internationale organisatie die zich inzet tegen honger.
Biologische bakkerij Driekant uit Zutphen heeft €1900 gedoneerd aan The Hunger project, een internationale organisatie die zich inzet tegen honger.
Henk Smit, oprichter en inspirator van Driekant in Zutphen, is 23 februari overleden. Smit staat bekend als voorvechter van inclusie en verbinding. Met Driekant Ambachtscentrum bood hij mensen die een steuntje in de rug konden gebruiken een leer- en werktraject. Zijn zonen zetten dit werk voort.
De verkoop van één miljoen Wereldbollen in 2020 en honger de wereld uit in 2030. Dat is het doel van organisatie Wereldbol, die op de laatste dag van de Bakkersvak een cheque van €1350 ontving. Bezoekers van Bakkersvak hebben dat bedrag bijeen gegeten.
Royal Steensma neemt de productie, verkoop en distributie van de Wereldbol bakmix op zich voor het ambachtelijke bakkerijkanaal in Nederland. Op die manier wil de leverancier bijdragen aan het stoppen van honger in de wereld. Eigenaar Alfred Bruin van Royal Steensma, tekende daartoe maandag een contract met organisatie De Wereldbol en The Hunger Project.
De crowdfundactie om het anti-hongerbroodje De Wereldbol goed in de markt te zetten, is afgerond. Het minimumbedrag van €17.500 is ruim gehaald. Doel is nu om de bol aan het einde van 2019 in minimaal honderd bakkerswinkels verkocht te krijgen.
De Wereldbol waarmee deelnemende bakkers honger in de wereld kunnen bestrijden, wordt 10 maart officieel gelanceerd op de Bakkersvak in Gorinchem. De Wereldbol is een initiatief van ondernemer Kees Klomp en bakker Henk Smit uit Zutphen. Per gebakken brood gaat er geld naar The Hunger Project, dat in 2030 honger de wereld uit wil hebben.
De honger de wereld uit eten. Dat is de gedachte achter de Wereldbol: een voedzaam desembrood met een unieke smaak en zoveel mogelijk duurzame en lokale ingrediënten. Een deel van de opbrengsten van dit nieuwe brood wordt ingezet voor het terugdringen van de honger in de wereld. Oud-bakker Henk Smit stond mede aan de wieg van het product, dat vanaf dit jaar officieel wordt uitgerold over bakkend Nederland.