Alles over smaak

Het smaakpanel test broden met verschillende nieuwe samenstellingen bakkerszout.

Bak- en smaakproeven bakkerszout 2.0 in volle gang, Ebic analyseert...

De bak- en smaakproeven met nieuwe zoutsamenstellingen voor brood zijn van start gegaan. De proeven zijn de opmaat naar het nieuwe bakkerszout 2.0.

Stapeling van suikers in een probleem in de banketsector. In de Lipstick is minder suiker verwerkt.
Foto's: Debic

Dré Eversteijn maakt een laagsuikerhoudende longueur: ontmoet de...

Hoe passen banket en gebak in het thema van dit novembernummer van Bakkerswereld: de gezondere bakkerij? De bakkerij als een van de...

. Foto's: VanVlietFotografie

Richard Martens van Bakker Joost: 'Rijsonderbreker biedt rust, gemak...

Om het bakkersvak aantrekkelijk te houden en een goede werkgever te zijn, moet je zorgen dat je mensen plezier houden in hun werk en kun je niet té...

Column Hanno Spanninga: 'Lekker'

Column Hanno Spanninga: 'Lekker'

Waarom is de oranjekoek van Bakker Ypma zo lekker? Waarom vindt ons gezin een zacht, wit bolletje met gebakken ei zo lekker? Waarom smaakt stokbrood...

Bakkerij Vooges wint proeverij en maakt 3.000 tompoucen voor ouderen

Bakkerij Vooges wint proeverij en maakt 3.000 tompoucen voor ouderen

Bakkerij Vooges mag drieduizend oranje tompoucen maken voor de bewoners van verzorgings- en verpleeghuizen in Amstelveen.

Door ontwikkelingen als personeelsbezetting, kostprijs en consumentenwensen is het gebruik van bake-off en make-off producten ongekend populair. Foto: Dawn Foods Benelux

Met bake-off en make-off inspelen op consumentenwensen

Door ontwikkelingen als personeelsbezetting, kostprijs en consumentenwensen is het gebruik van bake-off en make-off producten ongekend populair. Met...

Foto: WUR

'Door ongelijke verdeling van suiker wordt een product niet als...

Een ongelijke verdeling van suiker in een product kan een oplossing zijn voor de suikerreductie in de banketbakkerij. Uit onderzoek van de WUR blijkt...

Foto: Bloedsinaasappelijs. foto: Bakeplus

Sigep over zomerse ijstrends: Gelato als 'spa' voor de mond

Er is een verlangen naar herstel en welzijn, zegt Matteo Figura, directeur Foodservice Italia van de NPD Group. 'Het concept is: 'ik verdien iets...

De Veluwse Bal van Carlz. Foto: Formatie Schipper

Carl brengt Veluwse Bal met advocaat op de markt

Carlz introduceert De Veluwse Bal als nieuwkomer in serie De Nederlandse Bal. Een exclusieve, handgemaakte bonbonbal op basis van advocaat gemaakt...

Bakkerij Royal introduceert ‘Bossche Bollekes’ ijsjes.

Bakkerij Royal introduceert Bossche Bollekes

Op de plek waar de Bossche Bol - de Sjekladebol- bijna 120 jaar geleden is geboren, ziet het eerste en enige échte Bossche IJsje het levenslicht....