Alles over patisserie

Op de kalender: themadag 'bodemkwaliteit en jouw darmen', Blik op......
In dit overzicht vind je diverse activiteiten die in de agenda van 2023 en 2024 kunnen. Het overzicht wordt geregeld bijgewerkt. Nieuw toegevoegd: NK...

Speel in op een veranderende markt met deze vegantop
Verras je klanten met een ruimer gebaksassortiment, inclusief plantaardige producten. Met dit hazelnoot schuimgebakje hoef je geen consensus te doen...

Gouden Gard Patisserie geschrapt wegens gebrek aan deelnemers
De wedstrijd Gouden Gard Patisserie gaat dit jaar niet door. Er zijn te weinig deelnemers. Kandidaat Serena van Breukelen reageert teleurgesteld. Zij...

Succesvolle crowdfunding Rose & Vanilla: glutenvrije bakkerij...
Patisserie Rose & Vanilla haalt in korte tijd ruim 215.000 euro op met succesvolle crowdfunding. Met nog ruim twee weken op de teller is het minimale...

Drie tips om je gebaksassortiment gezonder te maken
Gezondheid is hot. Steeds meer consumenten letten op de ingrediënten van hun voedingsmiddelen en kiezen bewust voor lekkernijen met minder zout en/of...

Thema World Chocolate Masters 2025: Play! Inschrijving geopend
De universele competitie voor chocolademeesters in 2025 lijkt nog ver weg, maar de voorrondes beginnen alweer vanaf januari 2024. Het thema is...

Frisse voorjaarsbode van Patisserie Leek: cheesecake meringue
Het voorjaar danst op je tong met de cheesecake meringue-gebakjes van Patisserie Leek in Beverwijk. Patissier Marlon Koning bedacht ze speciaal voor...

Valentijn in aantocht: deze bakkersproducten scoren hoog op de...
Er zijn vijf soorten eten die hoog scoren op de liefdesladder. Op plek 2 en 3 staan producten waarmee (banket)bakkers en chocolatiers goed voor de...

Hartige patisserie in horeca ook een kans voor de bakker
Duurzaamheid, vegan, vleesvervangers, kleinere porties, minder suiker en minder vet. Het zijn belangrijke trends die de Horecava 2023 liet zien....

Dré Eversteijn maakt een laagsuikerhoudende longueur: ontmoet de...
Hoe passen banket en gebak in het thema van dit novembernummer van Bakkerswereld: de gezondere bakkerij? De bakkerij als een van de...