Alles over Summa Brood & Banket

Column: 'Het is gelukt, we kneden onze leerlingen in de bakkerij van de toekomst'

Column: 'Het is gelukt, we kneden onze leerlingen in de bakkerij van...

Vroeger leerde ik op school om een cake te maken met cakemix. In onze state-of-the-art bakkerij die nu klaar is, kneden we sinds januari de bakkers...

Behalve de bakkerij is ook de lesmethode van het Summa College state-of-the-art. Docent Mark Wils (l) geeft uitleg. Foto's: Bert Jansen

State-of-the-art-bakkerij Summa volledig gasloos en energiezuinig van...

De nieuwe bakkerij van het Summa College in Eindhoven is volledig gasloos. Alle machines zijn bovendien energiezuinig. 'De energietransitie vergt ook...

Jorn Nieuwenhuis eindigde als vierde in de categorie Patisserie.

Damon en Jorn vierde in Gdansk; duimtopje sneuvelt in heetst van de...

Damon van den Berg uit Harmelen is tijdens EuroSkills 2023 vierde geworden in de categorie Boulanger. Jorn Nieuwenhuis eindigde eveneens als vierde...

Team NL op weg naar Gdansk. Samen met nog 20 studenten vertegenwoordigen Jorn Nieuwenhuis en Damon van den Berg Nederland.

Damon en Jorn strijden in Gdańsk om de hoogste eer: 'We willen de...

Team Nederland is dinsdag 5 september afgereisd naar Polen voor deelname aan de EuroSkills Gdańsk 2023. Onder hen Damon van den Berg uit Harmelen die...

Damon met docent Mark Wils en Meester Boulanger Hiljo Hillebrand.
 Eigen foto

280 uur trainen om te shinen op EuroSkills: Damon van den Berg wil de...

'Ik weet waar ik het voor doe', lacht Damon van den Berg. Samen met zijn docent Mark Wils en Meester Boulanger Hiljo Hillebrand is hij volop aan het...

Jorn werkt geconcentreerd aan zijn chocolade stuk.
Foto: mboRijnland

Uren reizen en zelfs verhuizen om op topniveau te komen: Damon en...

Helden zijn ze, Damon van den Berg en Jorn Nieuwenhuis. Ze wonnen eind maart Skills The Finals en verdedigen Nederland van 5 tot 9 september in...

Blog Mark Wils: 'De stoom komt bijna uit m'n oren' 

Blog Mark Wils: 'De stoom komt bijna uit m'n oren'

Dit is mijn laatste blog voor de zomer begint. En dat komt goed uit, want beste lezers, de stoom komt min of meer uit mijn oren.

Blog Mark Wils: 'Nu al trots op onze Damon'

Blog Mark Wils: 'Nu al trots op onze Damon'

Over pakweg een week of zes is de 'Grote Uittocht'. Dan gaan veel mensen op vakantie. Behalve onze Boulanger-student Damon van den Berg en…...

Blog Mark Wils: trots op 'golden girl' Kayleigh Nas en mede-studenten

Blog Mark Wils: trots op 'golden girl' Kayleigh Nas en mede-studenten

U kent mij als een betrokken bakker, liefhebber van ambachtelijk brood- en banket en bevlogen docent bij Summa Brood & Banket. Vanuit mijn...

Blog Mark Wils: 'Nieuwe lesmethode en 800 nieuwsgierige jongeren over de vloer, voel de vibe'

Blog Mark Wils: 'Nieuwe lesmethode en 800 nieuwsgierige jongeren over...

Wat een ervaring … In mijn vorige bijdrage schreef ik dat ik best wel gespannen was over onze open dagen eind januari. Omdat we naast onze frisse...