
Spelen met voeding helpt kids gezonder te eten
Als gezond en duurzaam eten wordt gekoppeld aan spelen en beleven, pakken kinderen goed voedsel makkelijker op. Dat blijkt uit onderzoek van het...
Als gezond en duurzaam eten wordt gekoppeld aan spelen en beleven, pakken kinderen goed voedsel makkelijker op. Dat blijkt uit onderzoek van het...
Multinational KraftHeinz en onderzoekers van het Wyss instituut hebben een geencapsuleerd enzymproduct gemaakt dat suiker in de darm kan omzetten tot...
Het aantal leegstaande winkelpanden is vorig jaar gedaald naar het laagste niveau in tien jaar. Dat blijkt uit onderzoek van Locatus. Vooral de...
De Duitse meelbehandelingsspecialist Mühlenchemie heeft ter gelegenheid van haar honderdjarig bestaan een promotieprijs in het leven geroepen voor...
Madeleine Gielens, oprichter van MaGie Creations wil een duurzame bestemming vinden voor bierbostel. De bouw van een demo-fabriek staat op de...
Kun je versuikerde broodpasta in snoep verwerken? Om hier achter te komen, gingen studenten Food Innovation op bezoek bij Concorp. Ze zijn in twee...
Nieuwste cijfers van het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) laten zien dat de broodprijzen in Nederland met maximaal 5 tot 10 procent zijn gestegen....
De pilot Bedrijfsontwikkelplan is van start gegaan. Vijftien bakkersbedrijven, variëren van industrieel tot klein ambachtelijk, zetten de komende...
Jaarlijks gaat er veel brood retour. We hebben het dan over duizenden tonnen product. Het brood wordt herverwerkt voor de veevoederindustrie. Maar...
Onlangs was te lezen dat het aantal Nederlanders dat volkorenbrood eet tussen 2016 en 2021 gestegen is van 38 naar 47 procent. Ik was benieuwd welke...