In het distributiecentrum in Steenwijk toonden leveranciers op het Bakeplus Event hun noviteiten. Deze varieerden van gemaksproducten tot kleinere porties en van een Cheesedog tot een Pietenbaret.
In het distributiecentrum in Steenwijk toonden leveranciers op het Bakeplus Event hun noviteiten. Deze varieerden van gemaksproducten tot kleinere porties en van een Cheesedog tot een Pietenbaret.
Belcolade zet de herlancering in van Belgische chocolade. Het bedrijf zet hiermee een in op een nieuw hoofdstuk in de wereld van chocolade.
Het zuidvruchtenbrood Violetta van Proast is tijdens de Vakbeurs Foodspecialiteiten in Houten door een vakkundige jury tot de Beste Noviteit van 2022 gekozen. Dit product viel in de prijzen vanwege de moeilijke bereiding. Leo van Kempen van Leo van Kempen Bakkerij heeft vijf maanden gestudeerd op de juiste verhoudingen van de vele ingrediënten zodat het brood een heerlijke mate van vochtigheid behield.
Zakendoen, netwerken, training en talloze nieuwe productinnovaties. Dit zijn de hoofdingrediënten van de 43e editie van Sigep, het grootste ijs-evenement ter wereld met tevens aandacht voor patisserie, brood, banket, chocolade en koffie. De vakbeurs wordt van 22 tot en met 26 januari weer in fysieke vorm gehouden in het Italiaanse Rimini Expo Center.
De driejaarlijkse internationale vakbeurs IBA in Duitsland wordt uitgesteld naar 2023. De organisatie van de beurs, die ambachtelijke en industriële brood- en banketbakkers, chocolatiers, cateraars en toeleveranciers uit alle continenten samenbrengt, durft het dit najaar niet aan.
Aan het begin van een nieuw jaar geldt de Horecava in de RAI in Amsterdam ook voor veel bakkerij-ondernemers als aftrap om nieuwe ideeën op te doen. Die dienen veelal ter inspiratie, die specifieker gericht op de bakkerijsector worden uitgediept op de Bakkersvak in Gorinchem. Hoe laatstgenoemde beurs er dit jaar gaat uitzien, is nog niet vastgesteld. Voor de Horecava is dit wel duidelijk: een online- en virtueel event.
Tijdens Bakkersvak tonen zo'n 170 leveranciers en dienstverleners een uitgebreid en gevarieerd aanbod van producten en diensten. Niet alleen zijn de nieuwste producten te bewonderen en te proeven, ook is er volop aandacht voor nieuwe apparatuur, zoals nieuwe vormmachines en frituurlijnen.
Dübör laat bezoekers van de Bakkersvak kennis maken met de Boyens BackGlanz Sprayer. Dit tafelmodel voorziet kleinbrood en deeg automatisch van glansmiddel door middel van de vijf aanwezige spuitkoppen.
Vipam International presenteert tijdens de Bakkersvak op 1,2 en 3 maart in Evenementenhal Gorinchem diverse nieuwe producten, waaronder hartige tartelettes. Havelaar verpakkingen laat diverse nieuwe verpakkingslijnen zien.
De broers Brian en Geoffrey Friggiery hebben op Malta een nieuwe bakkerij neergezet met hulp van Tenba Advies uit Wageningen. Een unieke bedrijf dat zelfs een kunstenaar in dienst heeft. 'Mocht u op Malta zijn, ga absoluut kijken bij deze unieke nieuwe bakkerij Busy Bee', zegt Tenba-directeur Pieter Röling.