BlogMensenwerkEén Meester De examens om de titel Meester Boulanger of Meester Patissier te halen worden eens in de drie jaar gehouden. Voorafgaand moeten kandidaten een heel...
NieuwsBakkerijTiny van Kuppeveld ontvangt Penning van Verdienste voor zijn enorme... Tijdens de inauguratie van de nieuwe meesters Boulanger op woensdag 4 mei is ook de Penning van Verdienste uitgereikt aan Tiny van Kuppeveld uit...
ArtikelBakkerijEén nieuwe Meester Boulanger erbij, maar drie bakkers lopen... Een uitputtend examen van maar liefst drie dagen bij Summa Brood & Banket college in Eindhoven leverde één nieuwe Meesterbakker op: Reindert...
BlogBlogsColumn Hanno Spanninga: 'Make loaves, not war' Het is rond 1975, net na de flowerpower, als ik tijdens de geschiedenisles zwart-witfilms zie van de verschrikkingen op onder meer Omaha Beach in...
NieuwsBakkerijAspirant Meesters Patissier en Boulanger bekend De kandidaten voor het meesterexamen 2022 zijn bekend. Tijdens het examen, dat eens in de drie jaar wordt gehouden, gaan vier aspirant-meesters aan...
ArtikelDe bakkerijTop bakkers strijden in Eindhoven om prestigieuze Meestertitel De top van ambachtelijke bakkers in Nederland strijdt van 2 tot en met 4 mei in het Summa College in Eindhoven om het hoogst haalbare in het vak: de...
ArtikelDe bakkerijDaan Hesseling: ‘Beter Bijland-brood heel goed ontvangen door klanten’ Meester Boulanger Daan Hesseling, mede-eigenaar van Bakkerij van Bentum in Lobith, is samen met een lokale boer en een graanspecialist de uitdaging...
ArtikelDe bakkerijBakkerij van Bentum introduceert Beter Bijland-brood Brood van dichtbij. Dat klinkt als goede marketing, maar wat als het nu echt mogelijk is? Meester Boulanger Daan Hesseling, boeren Jos Lamers en...
NieuwsDe bakkerijHet kan weer! Aanmelden voor Meesterexamens 2022 kan tot 1 juli 2021 Potentiële Meesters Boulanger en Meesters Patissier kunnen zich tot 1 juli 2021 aanmelden om deel te nemen aan het traject van de Meesterexamens...
ArtikelStrategieWietse Schiere over de perfecte oliebol: ‘Oefening baart kunst’ Oefening baart kunst, zegt Meester Boulanger Wietse Schiere over de perfecte oliebol. ‘Begin niet op het laatste moment, kies zorgvuldig de juiste...