Alles over Meester Boulanger

Daan Hesseling over Beter Bijland-brood: 'Wisselende kwaliteit maakt bereiding lastig'

Daan Hesseling over Beter Bijland-brood: 'Wisselende kwaliteit maakt...

Meester Boulanger Daan Hesseling heeft begin 2022 samen met een lokale boer en een graanspecialist een lokaal brood ontwikkeld: Beter Bijland. 'Het...

Reindert Hameeteman sleept in 2022 de titel Meester Boulanger in de wacht.

Meer weten over de Meesterexamens 2025? Bezoek dan de speciale...

De examens voor de titel Meester Boulanger en Meester Patissier worden in april 2025 weer gehouden. Om geïnteresseerden daar meer uitleg over te...

Reindert Hameeteman uit Zeeland is sinds woensdag 4 mei 2022 Meester Boulanger. (fotograaf: Bram Saeys)

Nieuwe opzet Meester-examen: aparte inauguratie moet vakmanschap...

Over een jaar, in april 2025, worden nieuwe examens gehouden om de titel Meester Boulanger of Meester Patissier te behalen. De examens krijgen een...

Anne Mieke Ravenshorst

Eén Meester

De examens om de titel Meester Boulanger of Meester Patissier te halen worden eens in de drie jaar gehouden. Voorafgaand moeten kandidaten een heel...

Tiny van Kuppeveld ontvangt Penning van Verdienste voor zijn enorme inzet voor de branche

Tiny van Kuppeveld ontvangt Penning van Verdienste voor zijn enorme...

Tijdens de inauguratie van de nieuwe meesters Boulanger op woensdag 4 mei is ook de Penning van Verdienste uitgereikt aan Tiny van Kuppeveld uit...

Reindert Hameeteman uit Zeeland is sinds woensdag 4 mei 2022 Meester Boulanger. (fotograaf: Bram Saeys)

Eén nieuwe Meester Boulanger erbij, maar drie bakkers lopen...

Een uitputtend examen van maar liefst drie dagen bij Summa Brood & Banket college in Eindhoven leverde één nieuwe Meesterbakker op: Reindert...

Column Hanno Spanninga: 'Make loaves, not war'

Column Hanno Spanninga: 'Make loaves, not war'

Het is rond 1975, net na de flowerpower, als ik tijdens de geschiedenisles zwart-witfilms zie van de verschrikkingen op onder meer Omaha Beach in...

Reindert Hameeteman is Meester Boulanger.

Aspirant Meesters Patissier en Boulanger bekend

De kandidaten voor het meesterexamen 2022 zijn bekend. Tijdens het examen, dat eens in de drie jaar wordt gehouden, gaan vier aspirant-meesters aan...

Mark Wils, docent van Summa Brood & Banket.

Top bakkers strijden in Eindhoven om prestigieuze Meestertitel

De top van ambachtelijke bakkers in Nederland strijdt van 2 tot en met 4 mei in het Summa College in Eindhoven om het hoogst haalbare in het vak: de...

Foto: Jan Willem Schouten/ Archief Bakkerswereld

Daan Hesseling: 'Beter Bijland-brood heel goed ontvangen door klanten'

Meester Boulanger Daan Hesseling, mede-eigenaar van Bakkerij van Bentum in Lobith, is samen met een lokale boer en een graanspecialist de uitdaging...