Alles over Kruiden & specerijen

Boek Pieken met Pepernoten vertelt over verschil tussen peper- en kruidnoten

Boek Pieken met Pepernoten vertelt over verschil tussen peper- en...

Pepernoten, kruidnoten en ander strooigoed: voor menigeen de voorbode van spannende weken met de komst van Sinterklaas, Ozosnel, de Pieten en de aanstaande Pakjesavond. Antje Schepers boek Pieken met Pepernoten is verschenen.

Scoren met speculaas? Dit moet je weten

Scoren met speculaas? Dit moet je weten

Als fijne koekjes, grove brokken of hele poppen: speculaas luidt altijd de mooie, laatste maanden van het jaar in. Maar steeds vaker wordt de lekkernij het hele jaar door verkocht. Hoe breng je de kwaliteit naar een nog hoger niveau? Welke trends zijn er? Welke varianten kun je bereiden? En hoe verbeter je de verkoop? Bakkerswereld zet de beste artikelen over speculaas op een rij.

Foto: Archief Bakkerswereld

Verstegen verkozen tot duurzaamste bedrijf van Nederland

Het publiek heeft Verstegen Spices & Sauces verkozen tot duurzaamste bedrijf van Nederland. De uitreiking van de publieksprijs vond plaats bij Nederland CO<sub>2</sub> Neutraal: een stichting die het bedrijfsleven helpt om samen aan een schone toekomst te werken.

Beeld: Pixabay

Importeurs specerijen houden zich goed aan eisen

Het merenddeel van de importeurs van specerijen voldoet aan de eisen van voedselveiligheid. Dat blijkt uit onderzoek van de NVWS. Bij twee importeurs heeft de NVWA verbeterpunten vastgesteld omdat de controle niet volgens de wettelijke eisen werd uitgevoerd of vastgelegd.

De verkoop van to go-producten is gedaald, aldus ABN Amro. Foto: Polak

'Spannende combinaties met kruiden en specerijen'

Hartige smaken veroveren steeds meer terrein in ambachtelijke bakkerijen, zowel als het gaat om cake en koekjes als om broden en snackproducten. Een hartige smaak in brood of banket creëert een nieuw eetmoment. Kruiden en specerijen zijn bovendien uitstekend te combineren met fruitvulling en zo ontstaan spannende smaakcombinaties.

Zelf een roux maken is zoveel lekkerder.
Foto's Pim Helwich

Cremeux en warme infusie laten harten sneller kloppen

Het is volle bak op de eerste middag van de workshop Ambachtelijk Produceren van Ambacht- &Business. In een leslokaal van het Rijn IJssel College in Wageningen staan bakkers, banketbakkers, winkelmedewerkers en leerlingen van de vakschool zij aan zij aan de werkbank.

Foto: Bakkerswereld

Ambacht & Business: experimenteren met zuivel en specerijen

Welke kruiden kunnen er door de slagroom? Wat is een koude en wat een warme infusie? Die vragen zijn beantwoord tijdens de workshop Ambachtelijk Produceren van Ambacht&Business. De laatste sessie in deze reeks vond gisteren plaats. Pim Helmich legde voor Bakkerswereld de workshop vast op video.

Jan Willem Schouten

'Kruidenkennis biedt allerlei nieuwe mogelijkheden'

In de workshop Grondstoffen in het traject Ambacht & Business stond kennisoverdracht over kruiden en specerijen in combinatie met zuivel centraal. Deelnemers reageren heel enthousiast. Ze leerden onder meer om vaker kruiden toe te passen in de (banket)bakkerij.

Jan Willem Schouten

Mix van boter, kruiden en slagroom slaat aan

De eerste workshop van het tweede trainingstraject Ambacht&Business is de deelnemers goed bevallen. Ze konden ruiken, proeven, voelen en nog eens wat dieper snuiven, bij FrieslandCampina in Wageningen. Ook bezochten ze de bron van alle zuivel: de koe.

Foto: J.S. Polak

Specerijenmaalderij J.S. Polak gecertificeerd

J.S. Polak Koninklijke Specerijenmaalderij uit Steenwijk heeft op 9 april de audit van Lloyds register LRQA met goed gevolg afgelegd en krijgt daardoor weer het BRC issue 6A certificaat.