Hans Som: 'Waken voor kleverigheid bij brood met minder koolhydraten'
Steeds meer consumenten letten op hun gezondheid, vooral in de eerste maanden van een nieuw jaar. Bakkers spelen daar op in met een brood met minder...
Steeds meer consumenten letten op hun gezondheid, vooral in de eerste maanden van een nieuw jaar. Bakkers spelen daar op in met een brood met minder...
De Nederlandse start-up Zero Carb Company (ZCC) is actief in het ontwikkelen van glutenvrij en koolhydraat-vrij brood. Voor 's werelds grootste...
Zero Carb Company heeft samen met bakkerij Wiltink en Top bv een brood zonder koolhydraten ontwikkeld. Ceo Rioel Orsel: 'Wij schatten in dat met name...
Koolhydraten zijn belangrijke voedingsstoffen. Er is veel discussie over, met name over de beperking van koolhydraten rond afvallen, diabetes en een...
De vernieuwde voedingsvezel-analyse, AOAC Standard Method 2017.16/ICC Standard 185, ontwikkeld door het Eurofins Expertise Centre for Complex...
Naomi van Lierop en Jamilla Klaassen zien een toekomst in de patisserie. Binnenkort ronden ze de opleiding patisserie van Summa Brood en Banket in...
Nu er steeds meer vraag is naar gezonde voeding, heeft Bakkerij Kees Gutter aan het begin van dit nieuwe jaar twee nieuwe broodsoorten ontwikkeld:...
Brood is terug in de gratie. Het aantal mensen dat vindt dat brood goed past in een modern en gezond voedingspatroon, steeg in twee jaar tijd naar...
Het invoeren van een suikertaks kan helpen om de consumptie van suikerhoudende dranken te verlagen. Toch kiest staatssecretaris Blokhuis ervoor om...
Na zout is suiker steeds heftiger aanwezig in de gezondheidsdiscussie. Maar suiker is niet alleen maar slecht, zet Renee Clausing uiteen voor wie...