Alles over Koekjes

De tweede vestiging van Het Koekemannetje op Schiphol Plaza. Foto's: Schiphol

Social media-hype 'Het Koekemannetje' neemt een vlucht

De social media-sensatie 'Het Koekemannetje' uit Amsterdam heeft een tweede locatie geopend. De populaire koekjes zijn vanaf deze week ook op...

Bijzondere mijlpaal bij Hellema: 17 jubilarissen 40 jaar in dienst

Bijzondere mijlpaal bij Hellema: 17 jubilarissen 40 jaar in dienst

Bij Hellema, product van koekjes en tussendoortjes, zijn dit jaar 17 personeelsleden 40 jaar in dienst. Het geheim achter deze jarenlange loyaliteit?...

Eerste Circulaire American Cookie redt bijna 200.000 bananen van verspilling

Eerste Circulaire American Cookie redt bijna 200.000 bananen van...

Sunt / The Banana Factory heeft in samenwerking met De Graaf Bakeries een circulaire American Cookie op de markt gebracht. Deze is gemaakt van...

Wat heeft de landelijke bakker aan de verkoop van hoofdstedelijke 'Eberhardjes'?

Wat heeft de landelijke bakker aan de verkoop van hoofdstedelijke...

Het Eberhardje, vernoemd naar de overleden oud-burgermeester van Amsterdam Eberhard van der Laan, gaat landelijk. Daarmee wordt niet alleen het...

Het koekjeskwartet van Cees Holtkamp in het Kookboek van Museum Princessehof. Foto's: Erik en Petra Hesmerg

Koekjeskwartet van Cees Holtkamp in keramische kunst: Friese dúmkes,...

Speciaal voor een jubileumuitgave van Keramiekmuseum Princessehof stelde patissier Cees Holtkamp een koekjeskwartet samen. Dat bestaat uit Friese...

Foto's: Studio38C

't Zijn dingen als krakelingen: de historie met hedendaagse receptuur...

De krakeling speelde een grote rol in zowel hoogte- als dieptepunten in een mensenleven en was een passende lekkernij tijdens de feestdagen. Als in...

Halloween neemt toe in populariteit. 
Foto: VBZ

Een op tien Nederlanders doet mee aan Halloween, koekjes in Top5...

Zes procent van de Nederlanders doet dit jaar actief mee aan de Halloween-spooktocht (formeel op 31 oktober). Nog eens 4 procent gaat uitsluitend...

Wouter Kloosterman voelt zich helemaal op z'n plek bij Hellema in Hallum. Foto: Andries van der Werf/ Bakery Sweets Center

Wouter Kloosterman (24) over zijn werk bij Hellema:...

Wouter Kloosterman (24) heeft na het afronden van zijn Hbo-opleiding International Business & Languages voor een baan in de zoetwarensector gekozen....

Vezelrijke koekjes. Foto: Bakery Sweets Center

Vezelrijke producten: inspelen op trends, maar ook de...

Er komt steeds meer behoefte aan goede informatie over gezond eten. Preventief inzetten op bijvoorbeeld gezonde lunches en een goed ontbijt, verlicht...

Silke Kempe maakt haar cookie dough veilig: 'Perfect deeg zonder rauw ei'

Silke Kempe maakt haar cookie dough veilig: 'Perfect deeg zonder rauw...

Van je passie je werk maken: voor velen is het een droom, Sylke Kempe is het gelukt. Met haar bedrijf in eetbaar koekjesdeeg Let's Dough It groeide...