Alles over Kleinbrood

Het eindproduct, met de hand gedrukt. Foto's: Jan Willem Schouten

Hans Som over productie vloerkadetten:´Een goeie kadet is wollig´

In Bakkerswereld van 14 oktober 1971 staat vermeld dat Frans Som de eerste prijs in een vakwedstrijd behaalde met kadetten. Zoon Hans heeft het...

Foto's: Clara Bloemhof

Studenten Friesland College werken de komende drie jaar aan vegan...

In het restaurant van Friesland College in Leeuwarden vond onlangs de kick-off plaats van een bijzonder project. De komende drie jaar gaan...

Hamburger toast-brood van Vandemoortele.

Onder een goede hamburger hoort een onderscheidend broodje

Onder een goede hamburger hoort een goed broodje. Daar liggen kansen voor bakkers die leveren aan cafetaria's, restaurants, lunchrooms of zelf een...

Dübör toont Boyens BackGlanz Sprayer tijdens Bakkersvak

Dübör toont Boyens BackGlanz Sprayer tijdens Bakkersvak

Dübör laat bezoekers van de Bakkersvak kennis maken met de Boyens BackGlanz Sprayer. Dit tafelmodel voorziet kleinbrood en deeg automatisch van...

v.l.n.r. Jan Zweistra, Mark Plaating en Wietse Schiere

Echte Bakkers krijgen les van drie Meesters Boulanger

Drie Meesters Boulanger kwamen op 25 september samen bij het Summa College in Eindhoven om de fijne kneepjes van het vak te delen met dertig Echte...

Het aangepaste Warenwetbesluit heeft ook gevolgen voor de hoeveelheid vruchten in krenten- of rozijnenbrood en stollen.

Aangepast Warenwetbesluit: gevolgen kleinbrood en vruchtenbroden

De aanpassing van het Warenwetbesluit heeft ook gevolgen voor kleinbrood en de hoeveelheid vruchten in krenten- of rozijnenbrood en -bollen. De...

Foto: Koos Groenewold

'Omzet op Koningsdag stijgt, besteding daalt licht'

De omzet bij bakkerijen voorafgaande aan Koningsdag is gestegen met 8 procent, bij 7,6 procent meer transacties. De omzet op Koningsdag steeg ook,...

Archief Bakkerswereld

Omzet kleinbrood neemt flink toe

In mijn vorige bijdrage schreef ik over kansen op dagniveau. Hoe waren de omzetplussen en -minnen op de verschillende dagen? Deze keer kijken we naar...

Sonneveld introduceert FermenSon Luxe voor klein- en vruchtenbrood

Sonneveld introduceert FermenSon Luxe voor klein- en vruchtenbrood

Sonneveld Group heeft de FermenSon lijn uitgebreid met FermenSon Luxe. FermenSon Luxe is een gebruiksklaar voordeeg dat speciaal is ontwikkeld voor...

'Het zacht kleinbrood met een heerlijke aromatische moutgeur en –smaak', aldus Ireks. Afbeelding: Kulmbacher

Ireks introduceert Zonnebolletjes van Kulmbacher

Ireks introduceert Zonnebolletjes van Kulmbacher, een product waarmee ambachtelijke bakkers 'hun klanten op overheerlijke donkere zachte...