Kleinbroodpoeders van Sonneveld: 'Voor elke bakker een passende oplossing'

Kleinbroodpoeders van Sonneveld: 'Voor elke bakker een passende oplossing'

Kleinbrood is een belangrijk onderdeel van het assortiment van elke bakker. Het zijn de broodjes die klanten graag meenemen voor een lekker ontbijt, een smakelijke lunch of een gezellige picknick. Maar hoe zorg je ervoor dat je kleinbrood van de beste kwaliteit is, met een prachtig volume, een frisse kleur en een heerlijke smaak? Het antwoord is simpel: de kleinbroodpoeders.

Kleinbroodpoeders zijn speciale broodverbeteraars die specifiek ontwikkeld zijn voor het bakken van kleine witte of bruine puntjes. Met kleinbrood wordt brood tot 100 gram bedoeld, dat in verschillende, vaak bewerkelijke, vormen wordt geproduceerd. ‘Kleinbrood is grofweg te verdelen in drie soorten: zacht kleinbrood, krokant kleinbrood en gevuld kleinbrood, zoals krenten- of mueslibollen’, vertelt Category manager Brood bij Sonneveld Group Etienne Verhoef.

Waarom kleinbroodpoeders gebruiken?

‘Kleinbroodpoeders hebben verschillende voordelen voor de bakker’, verklaart Verhoef verder. ‘Ten eerste zorgen ze voor een betere deegverwerking, waardoor het deeg makkelijker te kneden, te verdelen en te vormen is. Bovendien zorgen ze voor een betere rijs en ovenwerking, waardoor het kleinbrood een mooi volume en een frisse kleur krijgt. Tot slot zorgen ze voor een betere smaak en houdbaarheid, waardoor het kleinbrood langer vers en lekker blijft.’ Met kleinbroodpoeders kun je dus een constante kwaliteit van je kleinbrood garanderen.

Kleinbroodpoeders zijn speciale broodverbeteraars die specifiek ontwikkeld zijn voor het bakken van kleine witte of bruine puntjes en bolletjes.
Kleinbroodpoeders zijn speciale broodverbeteraars die specifiek ontwikkeld zijn voor het bakken van kleine witte of bruine puntjes en bolletjes.

Kleinbrood is bovendien een product dat steeds meer in trek is bij de consument, en niet alleen in de supermarkt. Uit de BakkerijMonitor blijkt dat ook de ambachtelijke bakkers een flinke omzetgroei zien in kleinbrood. De consument koopt dus vaker kleinbrood bij de bakker, en geeft daar ook iets meer aan uit. De gemiddelde besteding per transactie met kleinbrood laat namelijk een lichte stijging zien. ‘Het lijkt erop dat de consument bereid is om meer te betalen voor kwaliteit en variatie in kleinbrood.’

Welke kleinbroodpoeders zijn er?

Voor elke bakker, voor elke smaak en dus voor elke soort kleinbrood heeft Sonneveld een passende kleinbroodpoeder in het assortiment. Naast de kleinbroodpoeders voor wit en bruin kleinbrood, is er ook een breed voor verschillende soorten luxe- en krokant kleinbrood.

Verhoef: ‘De QS range bestaat uit vier kleinbroodpoeders die zich onderscheiden door hun hoge kwaliteit, uitstekende verwerkbaarheid en heerlijke smaak. Deze kleinbroodpoeders zijn QS Luxe Brood, QS Luxe Platinum, QS Luxe Platinum Volkoren en QS Luxe Superieur.’  Met deze kleinbroodpoeders kun je allerlei soorten luxe kleinbrood bakken, van witte en volkoren bolletjes en puntjes tot harde broodjes.

'Met deze kleinbroodpoeders kun je krokant kleinbrood bakken met een knapperige korst, een open structuur en een karakteristiek aroma.'
'Met deze kleinbroodpoeders kun je krokant kleinbrood bakken met een knapperige korst, een open structuur en een karakteristiek aroma.'

De SonPlus lijn bestaat onder meer uit de Sonplus Luxe en Sonplus Krokant Extra: twee kleinbroodpoeders die geschikt zijn voor de bereiding van alle krokante broodsoorten, zoals broodjes, stokbroden, ciabatta's en baguettes. Met deze kleinbroodpoeders kun je krokant kleinbrood bakken met een knapperige korst, een open structuur en een karakteristiek aroma.

Maak het verschil

Niet alleen de kwaliteit, maar ook de variatie van je kleinbrood kan een belangrijk verschil maken voor klanten. Door nieuwe typen kleinbrood te ontwikkelen en aan te bieden, kun je je als bakkerij onderscheiden van de standaard assortimenten die in de supermarkt te vinden zijn. Zo kun je inspelen op de wensen en behoeften van je klanten, die steeds meer op zoek zijn naar gezonde en smaakvolle opties.

‘Een goed voorbeeld hiervan is volkoren’, legt Baktechnische Adviseur bij Sonneveld Group Niek van Waarde uit. Er zijn nog maar weinig soorten volkoren kleinbrood te vinden in de winkel, terwijl er wel steeds meer vraag naar is onder consumenten. ‘Volkoren heeft namelijk veel voordelen voor de gezondheid, zoals een lager risico op hart- en vaatziekten, diabetes en obesitas. Bovendien zorgt het voor een langdurig verzadigd gevoel.’

De QS Luxe Platinum Volkoren is geschikt voor de bereiding van alle soorten en typen zacht volkoren kleinbrood.
De QS Luxe Platinum Volkoren is geschikt voor de bereiding van alle soorten en typen zacht volkoren kleinbrood.

‘Zo kun je met de QS Luxe Platinum Volkoren eenvoudig en snel volkorenkleinbrood bakken, zonder in te leveren op smaak of kwaliteit. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor QS Luxe Platinum Volkoren, geschikt voor de bereiding van alle soorten en typen zacht volkoren kleinbrood van premium kwaliteit. Het is geschikt voor de verwerking met de kleinbroodstraat’, aldus van Waarde. ‘Met deze kleinbroodpoeders kun je je klanten een gezond en lekker alternatief bieden, dat past bij een bewuste levensstijl.’

Aan de slag

Met de kleinbroodpoeders van Sonneveld kun je je onderscheiden in de markt, en je klanten elke dag verrassen met heerlijk vers en smaakvol kleinbrood. Wil jij jouw assortiment kleinbrood aanpakken? Ga vandaag nog aan de slag met de kleinbroodpoeders en ontdek hoe je eenvoudig en snel heerlijk kleinbrood kunt maken.

Weet je niet waar te beginnen of wil je advies? Neem contact op met de baktechnische adviseurs van Sonneveld”

‘Of je nu kiest voor wit, bruin, volkoren of meergranen, met de kleinbroodpoeders van Sonneveld ben je verzekerd van een uitstekende kwaliteit, een lange houdbaarheid en een authentieke smaak. Weet je niet waar te beginnen of wil je advies? Neem contact op met de baktechnische adviseurs van Sonneveld. Zij staan je graag te woord met meer informatie en advies geven over het gebruik en de voordelen van kleinbroodpoeders. Sonneveld is al meer dan 60 jaar een betrouwbare partner voor de bakkerijsector, met een breed assortiment aan bakkerijgrondstoffen en een uitstekende service’, besluit Van Waarde.

Dit artikel is gesponsord door Sonneveld Group B.V.