Alles over Het recept

De bapamango-tartelette, wisselgebak met een bijzondere naam
Het Boulangerie Team (BT) ontwikkelde begin dit jaar diverse recepten voor deelname aan de International Bakery Cup in Italië. Ditmaal de...

Stap voor stap: Paasbrood van Bakkerij Pots
Marco Berghuis van Bakkerij Pots laat zien hoe hij paasbrood maakt. Bekijk de video en het recept in dit artikel.

Koekjeskwartet van Cees Holtkamp in keramische kunst: Friese dúmkes,...
Speciaal voor een jubileumuitgave van Keramiekmuseum Princessehof stelde patissier Cees Holtkamp een koekjeskwartet samen. Dat bestaat uit Friese...

Frisse voorjaarsbode van Patisserie Leek: cheesecake meringue
Het voorjaar danst op je tong met de cheesecake meringue-gebakjes van Patisserie Leek in Beverwijk. Patissier Marlon Koning bedacht ze speciaal voor...

Paasomzet verhogen? Dat kan met deze recepten
Met het paasassortiment kan de ambachtelijke bakker dit jaar alle kanten op. Traditionele recepten blijven in trek, maar daarnaast vinden klanten het...

Gevuld desembrood gemaakt met Sallands streekbier (met receptvideo)
Om goed voor de dag te komen bij de Desem Awards van het Echte Bakkersgilde, ging Patrick Jorink van Bakker Jorink in Raalte niet over een nacht ijs....

Dré Eversteijn maakt een laagsuikerhoudende longueur: ontmoet de...
Hoe passen banket en gebak in het thema van dit novembernummer van Bakkerswereld: de gezondere bakkerij? De bakkerij als een van de...

Het is weer stollentijd - Hans Som maakt de klassieke stut
Het is weer stollentijd, dat betekent altijd weer even warmlopen. Hans Som doet een handreiking en maakt deze prachtige, klassieke 'stut'.

Martin Bos maakt eenvoudige lotusbloem: 'Suikerkunst is een liefde...
Suikerkunst is enigszins in de vergetelheid geraakt, maar Martin Bos en Jelle van der Waals blazen het nieuw leven in met hun bedrijfje Sugar Art. De...

Het recept: exclusieve Hollandse tompouce in verrassende jas
Hoe kun je als banketbakker je klanten verrassen in de decembermaand? Volgens patissier Jurgen Koens door vooral onderscheidend te zijn en af te...