Alles over Het recept

De ba-pa-mango-tartelette.

De bapamango-tartelette, wisselgebak met een bijzondere naam

Het Boulangerie Team (BT) ontwikkelde begin dit jaar diverse recepten voor deelname aan de International Bakery Cup in Italië. Ditmaal de...

Marco Berghuis. Foto: Jan Willem Schouten

Stap voor stap: Paasbrood van Bakkerij Pots

Marco Berghuis van Bakkerij Pots laat zien hoe hij paasbrood maakt. Bekijk de video en het recept in dit artikel.

Het koekjeskwartet van Cees Holtkamp in het Kookboek van Museum Princessehof. Foto's: Erik en Petra Hesmerg

Koekjeskwartet van Cees Holtkamp in keramische kunst: Friese dúmkes,...

Speciaal voor een jubileumuitgave van Keramiekmuseum Princessehof stelde patissier Cees Holtkamp een koekjeskwartet samen. Dat bestaat uit Friese...

Frisse voorjaarsbode van Patisserie Leek: cheesecake meringue

Frisse voorjaarsbode van Patisserie Leek: cheesecake meringue

Het voorjaar danst op je tong met de cheesecake meringue-gebakjes van Patisserie Leek in Beverwijk. Patissier Marlon Koning bedacht ze speciaal voor...

Foto: Sonneveld

Paasomzet verhogen? Dat kan met deze recepten

Met het paasassortiment kan de ambachtelijke bakker dit jaar alle kanten op. Traditionele recepten blijven in trek, maar daarnaast vinden klanten het...

Foto's: Jan Willem Schouten

Gevuld desembrood gemaakt met Sallands streekbier (met receptvideo)

Om goed voor de dag te komen bij de Desem Awards van het Echte Bakkersgilde, ging Patrick Jorink van Bakker Jorink in Raalte niet over een nacht ijs....

Stapeling van suikers in een probleem in de banketsector. In de Lipstick is minder suiker verwerkt.
Foto's: Debic

Dré Eversteijn maakt een laagsuikerhoudende longueur: ontmoet de...

Hoe passen banket en gebak in het thema van dit novembernummer van Bakkerswereld: de gezondere bakkerij? De bakkerij als een van de...

Foto's: Jan Willem Schouten

Het is weer stollentijd - Hans Som maakt de klassieke stut

Het is weer stollentijd, dat betekent altijd weer even warmlopen. Hans Som doet een handreiking en maakt deze prachtige, klassieke 'stut'.

Martin Bos maakt eenvoudige lotusbloem: 'Suikerkunst is een liefde die nooit overgaat'

Martin Bos maakt eenvoudige lotusbloem: 'Suikerkunst is een liefde...

Suikerkunst is enigszins in de vergetelheid geraakt, maar Martin Bos en Jelle van der Waals blazen het nieuw leven in met hun bedrijfje Sugar Art. De...

Jurgen Koens ontwikkelde dit millefeuille-taartje met Hollandse kers en Java-chocolade. Foto's: Bert Jansen

Het recept: exclusieve Hollandse tompouce in verrassende jas

Hoe kun je als banketbakker je klanten verrassen in de decembermaand? Volgens patissier Jurgen Koens door vooral onderscheidend te zijn en af te...