Alles over Grondstoffen

Glutenvrij hamburgerbroodje. Foto: Puratos

Dit zijn de vier belangrijkste grondstoffentrends en zo speel je er...

Consumenten willen niet alleen een smakelijk product, maar ook gezonde, clean-label- en lokale grondstoffen. Voor de ambachtelijke bakker is het...

Foto: Archief Bakkerswereld

Extreem fluctuerende grondstofprijzen: zo ga je daarmee om

De grondstofprijzen zullen voorlopig 'volatiel' blijven, verwachten grondstofleveranciers. Vanwege dergelijke extreem snelle prijsveranderingen wordt...

Foto: Shutterstock

Dossche Mills zet in op emissiedaling: 50% minder CO2 in 2030

Dossche Mills zet de stap naar minder emissies, meer biodiversiteit en grotere weerbaarheid van de bodem. Een CO2-reductie van 50% reductie in 2030....

Foto: Bakery Sweets Center

Bakkerijsmaken in bier: een prima combinatie

Een Sûkerbôle Tripel en een Sûkerlatte Blond. Brouwerij 11stijlenbier uit Leeuwarden toont aan dat bier prima samengaat met bakkerij-ingrediënten. De...

foto: shutterstock

Voedselveiligheid grondstoffen uit Oekraïne onder de maat, zegt...

Het gebruik van grondstoffen uit Oekraïne geeft door de oorlog substantieel meer kans op voedselveiligheidsrisico's. Dat blijkt uit een rapport van...

Foto: Shutterstock

Kwaliteit baktarwe kan al bij de oogst worden voorspeld

Het aandeel Nederlandse baktarwe in onder andere brood kan de komende jaren groeien. Dat blijkt uit onderzoek van Wageningen University & Research...

Dirk Lodewijk, CEO Royal Koopmans, neemt de oorkonde in ontvangst van Romy Blankenspoor (directeur Koning Willem I Stichting) en juryvoorzitter Niels Onkenhout.

Concurreren op duurzaamheid en verbinding levert Royal Koopmans mooie...

Royal Koopmans in Leeuwarden is een van de drie kanshebbers op de Koning Willem I Prijs 2024 in de categorie Grootbedrijf. Volgens de jury heeft de...

Foto: Kadir van Lohuizen

Interessante VPRO-serie over de herkomst en footprint van food

Waar komt ons voedsel vandaan? Waar gaat het naar toe? Welke weg legt het af van productie tot ons bord? Fotograaf en filmmaker Kadir van Lohuizen...

Foodsector in rustiger vaarwater, personeel en grondstoffen blijven uitdaging

Foodsector in rustiger vaarwater, personeel en grondstoffen blijven...

Na een aantal turbulente jaren lijken de extreme uitdagingen voor de voedingsindustrie meer op de achtergrond te raken, verwachten analisten van ABN...

Richting de toekomst verwacht Manon Teeuw dat er meer plantaardig gebak in het assortiment komt.

Zo creëer je de bakkerij van de toekomst: 'Inzetten op verdere...

De bakkerijsector moet verduurzamen. Daarbij gaat het om veel verschillende aspecten, zoals duurzame grondstoffen en productieprocessen en minder...