Barry Callebaut
Keuringsdienst van Waarde neemt 'Frans brood' onder de loep
KRO-NCRV's Keuringsdienst van Waarde is terug met een nieuw seizoen. In deze reeks onder meer het thema 'Frans brood dat verre van Frans blijkt', aldus de programmamakers.
KRO-NCRV's Keuringsdienst van Waarde is terug met een nieuw seizoen. In deze reeks onder meer het thema 'Frans brood dat verre van Frans blijkt', aldus de programmamakers.
Voor veel Leidenaren is Mamie Gourmande een begrip, een geliefd bakkertje in het hart van de stad. In tijden waarbij elektra- en grondstofprijzen veel weerstand bieden, loopt het bij Mamie Gourmande nog altijd storm. Wat is het geheim achter het succes van de boulangerie?
Maurice Rommers heeft een bijzondere carrièreswitch gemaakt. De voormalig operazanger heeft half juli Bakkerij Amadeus geopend in de Utrechtse nieuwbouwwijk Leidsche Rijn. Hij verkoopt zuurdesembrood en ander huisgemaakt lekkers.
Sam's Bakery, een ambachtelijke en biologische bakkerij, opent dit weekend haar deuren aan de Tiendeweg in Gouda. Dat meldt Indebuurt.
Menno 't Hoen van Brood van Menno verwacht dat zijn handgemaakte desembroden en meergranen-breekbrood op een dag ook in supermarkten te koop zullen. 'Lekker geurend Frans brood met een knapperige korst. Brood waarop je moet kauwen', zegt hij in NRC Handelsblad.
Heeft de Nederlandse bakkerijsector het ambacht te weinig beschermd, waardoor echte vakkennis is weggelekt en bakkers te afhankelijk zijn geworden van halffabrikaten en mixen? Weten (jonge) bakkers werkelijk niet meer hoe brood vanuit de basis moet worden bereid? Laat staan dat leerlingbakkers dat weten?
De Horecava (12 tot en met 15 januari) in Amsterdam is een innovatief en inspirerend trefpunt voor professionals in de foodservice industrie. Nieuw dit jaar is het segment Bakkerij.
Beko Nederland BV heeft zijn broodassortiment uitgebreid met vier cru broden uit Frankrijk, genaamd Midi Bretagne. Vandemoortele is de producent van deze ongerezen deegstukken, waaraan de bakker zijn eigen creativiteit en vakmanschap kan toevoegen om er zijn eigen 'signature' aan te geven.
In een serie korte artikelen belicht Bakkerswereld de meest belangrijke grondstoffen voor het bakken van brood. De voornaamste aspecten van iedere grondstof passeren de revue. In deel 1 aandacht voor meel en bloem.