Alles over Frans brood

Marijn Frank belt diverse producenten van 'Frans' brood voor de uitzending van 30 september. Foto: KvW

Keuringsdienst van Waarde neemt 'Frans brood' onder de loep

KRO-NCRV's Keuringsdienst van Waarde is terug met een nieuw seizoen. In deze reeks onder meer het thema 'Frans brood dat verre van Frans blijkt', aldus de programmamakers.

Renan Le Houerff, eigenaar van Mamie Gourmande. Foto: Fred Libochant Fotografie

Hoe Mamie Gourmande in één decennium de harten van Leiden veroverde

Voor veel Leidenaren is Mamie Gourmande een begrip, een geliefd bakkertje in het hart van de stad. In tijden waarbij elektra- en grondstofprijzen veel weerstand bieden, loopt het bij Mamie Gourmande nog altijd storm. Wat is het geheim achter het succes van de boulangerie?

Maurice Rommers heeft Bakkerij Amadeus geopend. Foto's: Metaal Kathedraal

Voormalig operazanger opent bakkerij in Utrecht

Maurice Rommers heeft een bijzondere carrièreswitch gemaakt. De voormalig operazanger heeft half juli Bakkerij Amadeus geopend in de Utrechtse nieuwbouwwijk Leidsche Rijn. Hij verkoopt zuurdesembrood en ander huisgemaakt lekkers.

Sam's Bakery opent in Gouda

Sam's Bakery opent in Gouda

Sam's Bakery, een ambachtelijke en biologische bakkerij, opent dit weekend haar deuren aan de Tiendeweg in Gouda. Dat meldt Indebuurt.

Menno 't Hoen

Foto: archief Bakkerswereld

't Hoen wil supermarkten van brood voorzien

Menno 't Hoen van Brood van Menno verwacht dat zijn handgemaakte desembroden en meergranen-breekbrood op een dag ook in supermarkten te koop zullen. 'Lekker geurend Frans brood met een knapperige korst. Brood waarop je moet kauwen', zegt hij in NRC Handelsblad.

Vakkennis is de basis

Vakkennis is de basis

Heeft de Nederlandse bakkerijsector het ambacht te weinig beschermd, waardoor echte vakkennis is weggelekt en bakkers te afhankelijk zijn geworden van halffabrikaten en mixen? Weten (jonge) bakkers werkelijk niet meer hoe brood vanuit de basis moet worden bereid? Laat staan dat leerlingbakkers dat weten?

Bakkerij van de (V)Oorsprong op Horecava 2015

Bakkerij van de (V)Oorsprong op Horecava 2015

De Horecava (12 tot en met 15 januari) in Amsterdam is een innovatief en inspirerend trefpunt voor professionals in de foodservice industrie. Nieuw dit jaar is het segment Bakkerij.

Exclusieve Franse broden bij Beko Nederland BV

Exclusieve Franse broden bij Beko Nederland BV

Beko Nederland BV heeft zijn broodassortiment uitgebreid met vier cru broden uit Frankrijk, genaamd Midi Bretagne. Vandemoortele is de producent van deze ongerezen deegstukken, waaraan de bakker zijn eigen creativiteit en vakmanschap kan toevoegen om er zijn eigen 'signature' aan te geven.

Archief Bakkerswereld

Tips voor het kiezen van meel - bloem

In een serie korte artikelen belicht Bakkerswereld de meest belangrijke grondstoffen voor het bakken van brood. De voornaamste aspecten van iedere grondstof passeren de revue. In deel 1 aandacht voor meel en bloem.