Alles over Foodindustrie

Wietse Nieuwenhuis (oprichter en CEO, links) en Erik Molenschot (Algemeen Directeur) tijdens de feestelijke interne bekendmaking. Eigen foto

Inbak en Indusource gaan verder als inkooporganisatie Indusource

Inbak en Indusource gaan vanaf 5 februari 2024 gezamenlijk verder onder de naam Indusource. Hiermee ontstaat een krachtige en onafhankelijke inkooporganisatie die zich richt op fabrikanten van voeding en consumentengoederen.

Minder appelschilletjes dankzij vernuftige sorteerder - verwerker bouwt volledig nieuwe productielijn na brand

Minder appelschilletjes dankzij vernuftige sorteerder - verwerker...

Na een felle brand, die de hele productie van VS Apple Industries in de as legde, krabbelde de appelverwerker weer op. De fabriek is volledig opnieuw opgebouwd. Waterkoeling door zonne-energie en een hoger niveau van digitalisering zorgen voor een betere voedselveiligheid van de appelproducten, die hun weg vinden naar de bakkerij. Een inkijkje bij de nieuwe productielijnen van de appelverwerker uit Marknesse.

De broodjesproductie bij Bakkerij Amstelveld.

ING: Voedingssector groeide, maar 2022 wordt zwaar

De voedingsindustrie is dit jaar ondanks de coronaperikelen gegroeid. Dankzij de doorgevoerde prijsstijgingen komt volgens ING de gemiddelde omzetgroei waarschijnlijk uit op bijna 6 procent. Dat meldt zustervakblad Distrifood.

Wim Kannegieter, directeur Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij

Onrecht voor de gehele bakkerijbranche

De Opslag Duurzame Energie- en klimaattransitie (ODE) is een maatregel van de overheid om ervoor te zorgen dat bedrijven zo zuinig mogelijk met energie omgaan. En om de productie van duurzame energie te bekostigen. De ODE-heffing is in 2013 ingesteld en geldt voor alle gas- en energiebronnen. Daarmee geeft deze systematiek geen impuls aan de transitie naar groene energiebronnen en dus lagere CO2-uitstoot.

'Suiker Challenge is uitdaging voor de industrie om te kijken naar gezondere voeding'

'Suiker Challenge is uitdaging voor de industrie om te kijken naar...

Het Diabetes Fonds organiseert van 7 juni tot en met 13 juni voor de vierde keer de Nationale Suiker Challenge. Het doel is om minimaal 75.000 Nederlanders een week lang zonder toegevoegde suikers laten eten en drinken. Ook wil het Diabetes Fonds de voedingsindustrie en de overheid uitdagen om te kijken naar manieren om Nederland gezonder te maken.

Foto: Milos Muller/Shutterstock

Bedrijven 15 oktober om tafel voor Tour de BSC

Het zij-instromerstraject dat werkzoekenden moet matchen met een partner van Bakery Sweets Center, gaat 15 oktober van start. Op die dag komen bedrijven bijeen om het profiel van de ideale werknemer in te vullen. Vervolgens gaat Alex Tabak van Regionaal Werkbedrijf Fryslân Werkt! op zoek naar tien geschikte kandidaten. Het streven: alle tien werkzoekenden een plek geven binnen de bedrijven die deelnemen aan deze 'Tour de BSC'.

Marian Geluk stopt bij FNLI.
Foto: Df

FNLI-directeur Marian Geluk stopt

Directeur Marian Geluk vertrekt per 1 oktober bij de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI). Adjunct-directeur Murk Boerstra neemt voorlopig de honneurs waar bij de belangenbehartiger van de levensmiddelenindustrie.

Eurofins lanceert full-service Safer@work-programma

Eurofins lanceert full-service Safer@work-programma

Laboratoriumnetwerk Eurofins lanceert het full-service Safer@work™-programma voor beheersing Covid-19 op de werkvloer en continuïteit van bedrijfsactiviteiten. 'Handen wassen en 1.5 meter afstand is niet genoeg om coronavirus weg van de werkvloer te houden', aldus Dennis Wetjens, algemeen directeur van Eurofins Food divisie Benelux.

De Virobuster-technologie steriliseert de lucht. Foto’s: Virobuster

Virobuster ontwikkelt technologie om lucht te steriliseren

Virobuster heeft samen met de Universiteit Twente de Virobuster technologie ontwikkeld. Hiermee wordt de lucht gesteriliseerd. Alle virussen, bacteriën en schimmels worden gedood en kunnen geen mensen meer ziek maken. De techniek is jarenlang getest in binnen- en buitenland en wordt inmiddels veel in de food gebruikt; Unilever en MC Donalds zijn wereldwijd klant.

Toos Houwers, directeur van Houwers Groep.

Samenwerking Mérieux NutriSciences en Houwers Groep voor...

Mérieux NutriSciences en inspectiebedrijf Houwers Groep slaan de handen ineen. Houwers Groep gaat met een speciale Covid-inspectie bedrijven helpen aan het optimaal volgen van hun coronaprotocollen. Mérieux NutriSciences kan aansluitend een Covid-test doen. Hiermee hopen beide bedrijven ondernemers houvast te bieden in een voor velen onzekere tijd.