Alles over EBIC

Het smaakpanel test broden met verschillende nieuwe samenstellingen bakkerszout.

Update: tweede ronde bak- en smaakproeven bakkerszout 2.0, analyse...

De bak- en smaakproeven met nieuwe zoutsamenstellingen voor brood zijn woensdag 4 oktober een tweede ronde ingegaan. De proeven zijn de opmaat naar...

Cluster van bakkerij- en maatschappelijke organisaties pakt probleem aan: 'Nederland bakt dagelijks 700.000 broden te veel'

Cluster van bakkerij- en maatschappelijke organisaties pakt probleem...

Dagelijks worden in Nederland 700.000 broden per dag te veel gebakken. Ongeveer de helft daarvan wordt verspild door consumenten thuis, maar ook in...

Foto: archief Bakkerswereld

Onderzoeker Weegels: brood is superfood

Brood blijft ook in de toekomst een belangrijke plaats innemen. Dat wordt duidelijk uit een wetenschappelijk artikel van Peter Weegels, directeur van...

Seminar Vezels & Gezondheid bij Ebic Papendrecht

Seminar Vezels & Gezondheid bij Ebic Papendrecht

Wageningen Academy en het European Bakery Innovation Center (Ebic) houden maandag 24 september het seminar Vezels & Gezondheid. Het seminar is...

Foto: Shutterstock

'Bakkers moeten bewust zijn van kansen voedingsvezels'

Het is belangrijk voor bakkers om met een goed verhaal naar buiten te komen over hun producten richting de consument. 'Bakkers hebben lekkere én...

Een sheet uit de presentatie van EBIC.

'Brood is superfood, tot 2050 en erna'

'Brood, zelfs witbrood, draagt in belangrijke mate bij aan de dagelijkse opname van voedingsstoffen. Brood is - als superfood - daarom belangrijk om...

De Dordtse bakker Ton van der Breggen is met receptideeën aan de slag gegaan en heeft dit uitgewerkt en getest met de proefbakkers van Sonneveld uit Papendrecht. Foto: Sonneveld

Bakker Van der Breggen en Sonneveld werken aan Koningsbrood

Bakker Ton van der Breggen uit Dordrecht is samen met de proefbakkers van het European Bakery Innovation Centre (EBIC) van Sonneveld een brood aan...

EBIC organiseert seminar 'Enzymen in de bakkerij

EBIC organiseert seminar 'Enzymen in de bakkerij

European Bakery Innovation Centre (EBIC) organiseert voor donderdag 29 augustus de seminar 'Enzymen in de bakkerij'. Tijdens het seminar kunnen onder...

EBIC organiseert seminar oogstovergang

EBIC organiseert seminar oogstovergang

De oogstovergang is ieder jaar weer een spannend moment in de gehele bakkerijsector. EBIC (het European Bakery Innovation Centre) evalueert tijdens...

Oogst- en oergranenseminar 9 oktober

Oogst- en oergranenseminar 9 oktober

Het European Bakery Innovation Centre (EBIC) evalueert tijdens het oogst- en oergranenseminar op 9 oktober 2014 de oogstovergang vanuit commercieel...