Alles over EBIC

Bak- en smaakproeven bakkerszout 2.0 in volle gang, Ebic analyseert...
De bak- en smaakproeven met nieuwe zoutsamenstellingen voor brood zijn van start gegaan. De proeven zijn de opmaat naar het nieuwe bakkerszout 2.0.

Cluster van bakkerij- en maatschappelijke organisaties pakt probleem...
Dagelijks worden in Nederland 700.000 broden per dag te veel gebakken. Ongeveer de helft daarvan wordt verspild door consumenten thuis, maar ook in...

Onderzoeker Weegels: brood is superfood
Brood blijft ook in de toekomst een belangrijke plaats innemen. Dat wordt duidelijk uit een wetenschappelijk artikel van Peter Weegels, directeur van...

Seminar Vezels & Gezondheid bij Ebic Papendrecht
Wageningen Academy en het European Bakery Innovation Center (Ebic) houden maandag 24 september het seminar Vezels & Gezondheid. Het seminar is...

'Bakkers moeten bewust zijn van kansen voedingsvezels'
Het is belangrijk voor bakkers om met een goed verhaal naar buiten te komen over hun producten richting de consument. 'Bakkers hebben lekkere én...

'Brood is superfood, tot 2050 en erna'
'Brood, zelfs witbrood, draagt in belangrijke mate bij aan de dagelijkse opname van voedingsstoffen. Brood is - als superfood - daarom belangrijk om...

Bakker Van der Breggen en Sonneveld werken aan Koningsbrood
Bakker Ton van der Breggen uit Dordrecht is samen met de proefbakkers van het European Bakery Innovation Centre (EBIC) van Sonneveld een brood aan...

EBIC organiseert seminar 'Enzymen in de bakkerij
European Bakery Innovation Centre (EBIC) organiseert voor donderdag 29 augustus de seminar 'Enzymen in de bakkerij'. Tijdens het seminar kunnen onder...

EBIC organiseert seminar oogstovergang
De oogstovergang is ieder jaar weer een spannend moment in de gehele bakkerijsector. EBIC (het European Bakery Innovation Centre) evalueert tijdens...

Oogst- en oergranenseminar 9 oktober
Het European Bakery Innovation Centre (EBIC) evalueert tijdens het oogst- en oergranenseminar op 9 oktober 2014 de oogstovergang vanuit commercieel...