Alles over De bakker en zijn machine

De nieuwste techniek gaat uit van het mechanisch in stukken snijden van deeg, die daarna machinaal worden opgemaakt. Foto: Rademaker

Einde bollenkast in zicht? Honderd jaar bakkerijmechanisatie op een...

Honderd jaar broodbereiding. Bakkerijtechnoloog Piet Sluimer neemt die eeuw onder de loep als het gaat om het bakken van busbrood in zowel de...

Met de ingebuikname van de tempereermachines is het aantal 
zelfgemaakte chocoladeproducten steeds verder uitgebreid. Foto's: Koos Groenewold

Bakkerij Toebast: 'Automatische tempereermachines zijn eyecatchers in...

Sinds 2018 maakt de familie Toebast, van de gelijknamige bakkerij in Hoevelaken, een groot deel van haar chocoladeproducten zelf. Dit werpt zijn...

Ton IJsseldijk heeft de Stud-oven voor een paar honderd euro in gebruik kunnen nemen.
Foto's: Koos Groenewold

Ton IJsseldijk erg in z'n sas met elektrische Stud-oven

De coronatijd leverde Ton IJsseldijk met zijn onderneming Sallands Houtovenbrood zoveel klandizie op, dat Ton zijn zelfgebouwde takkenbosoven...

. Foto's: VanVlietFotografie

Richard Martens van Bakker Joost: 'Rijsonderbreker biedt rust, gemak...

Om het bakkersvak aantrekkelijk te houden en een goede werkgever te zijn, moet je zorgen dat je mensen plezier houden in hun werk en kun je niet té...

De pasteuriseer- en de ijsmachine draaien volgens Arjan Bakker als een zonnetje.  Foto’s: Fotopersburo Bert Jansen

Zelf ijs maken legt Arjan Bakker geen windeieren

Met een lunchcafé dat als een tierelier draaide, was zelf ijs gaan maken drie jaar geleden een logische stap voor Arjan en Dieneke Bakker van de...

Een weegbunker, waar een deegkuip onder wordt geschoven, vormt de centrale component van de installatie in de broodbakkerij. Foto’s Bert Jansen

Dit is waarom Bakkerij Heerschap investeert in...

Met de realisatie van een nieuwe bakkerij in 2019 investeerde Bakkerij Heerschap in een bijna volautomatisch grondstoffendoseersysteem. Een goede...

Na de overname wist de bakker één ding zeker: uit deze zaak kunnen we veel meer broodomzet halen. Foto's: Romy Dam/Guido Kobessen

Eilandbakker Donders investeert flink om brood op de kaart te zetten

Toen Iwan Donders de bakkerij van zijn werkgever overnam, wist de patissier één ding zeker: uit de verkoop van brood valt veel meer te halen dan tot...

Medio 2020 investeerden Bastiën en Irene van Rosendaal in twee HEIN Ecostone2-ovens.
Foto’s: Peter Roek

Investeren na de overname: 'Energiebesparing en omzetstijging dankzij...

In 2017 namen Bastiën en Irene van Rosendaal het pand en de inventaris van een bakkerij in Dinteloord over. Veel van de bestaande machines moesten...

Herco en Corryette Veldhuizen in hun winkel in Epe. Foto’s: Koos Groenewold

Banketbakkerij Kamphorst stimuleert liefde met chocoladewerk

Valentijnsdag betekent extra drukte voor Banketbakkerij Kamphorst. Vooral voor het filiaal in Epe, waar achterin de winkel de drie...

André Hilvers van Bakker Hilvers. Foto's: Koos Groenewold

Automatische spijspillenmachine biedt Hilvers winst in kwaliteit en...

Drie jaar geleden besloot André Hilvers van Bakker Hilvers om de productie van banketstaven en -letters in eigen hand te nemen. De ondernemer wil zo...