Alles over Brood

Christiaan van de Vegt maakt Luilakbollen. Foto's: Sutdio38C

Pinkster- en luilakbollen voor langslapers - met receptuur van...

Op 19 en 20 mei is het Pinksteren. De zaterdag daaraan voorafgaand (11 mei) is het luilak. Een mooie gelegenheid om pinkster- en luilakbollen te...

Bakkerswereld nummer 2 2024

Bakkerswereld nummer 2 2024

Het maartnummer van Bakkerswereld 2024 gaat uitgebreid in op klantenbinding. In deze editie onder meer ook deel 1 van een artikelenreeks door Fred...

Ondernemer Remco van der Veer weet hoe hij klanten kan verrassen. Foto: Koos Groenewold

'Geef eens iets weg' - 6 tips in het kort over klantenbinding

Echte Bakker Van der Veer besteedt veel aandacht aan het werven en binden van klanten. Met succes: het aantal klanten groeit nog ieder jaar. Remco...

Regiowinnaars van het ROC van Amsterdam maken zich op voor het NK. Vlnr: Fabiënne Wegman (zelfst.werkend banketbakker), Esther Vrijer (uitvoerend broodbakker), Jet Alkemade (uitv. Banketbakker, Lotte Brandhoff (Boulanger), Maartje de Jong (Patissier), Rianne van der Vlugt (zelfst. werkend brood- en banketbakker), Evy de Ruijter (uitv. brood- en banketbakker - niet op de foto).

Op naar Wageningen: regiokampioenen zijn er klaar voor

In totaal 43 regiokampioenen hebben zich de afgelopen weken geplaatst voor het NK Jeugdvakwedstrijden. Op 10 april strijden deze kampioenen op het...

Foto: archief Bakkerswereld/Van de Kletersteeg

Tarwe, brood, gluten en gezondheid: waar staan we anno 2024? Deel 1

Wat doet de consumptie van brood, tarwe en gluten met de gezondheid van de mens? Zijn (buik)klachten die consumenten zeggen te ervaren, zeker wanneer...

Wim Kannegieter: 'Achter de schermen gebeurt meer dan consumenten zien.'
Foto: Jan Willem Schouten

Column: 'Brood als de grote verbinder'

We kunnen allemaal de positieve aspecten van het consumeren van brood benoemen. Daarbij komen we automatisch uit op vezels, brandstof voor het...

TOP ontwikkelt plantaardige vervangers voor ei

TOP ontwikkelt plantaardige vervangers voor ei

Technologiebedrijf TOP heeft een volledig plantaardige vervanger voor vloeibaar heelei geïntroduceerd. Het bedrijf heeft het product al op kleine...

Een vacuümkamer is een manier om te zorgen voor energiebeparing.

Energietransitie in de bakkerij: hoe dan? Rabo-analisten zien...

Bakkers staan voor de opgave om hun baklijnen te vergroenen. Met een overvol elektriciteitsnet duurt het nog wel even voor dat dit lukt. 'Maar dat...

Deelnemers moeten elk in hun eigen klasse laten zien wat ze kunnen. Foto: archief Bakkerswereld

Jeugdige bakkers strijden om regionale eer, met NK-deelname in 't...

Breda trapt dinsdag 27 februari de regionale jeugdvakwedstrijden Zuid-West af. Venlo en Hoogeveen doen dat een dag later voor de regio's Zuid-Oost en...

Bloemen in brood.
Foto's: Theo Jennissen

De mogelijkheden van bloemen en brood, een verkenning door Ineke...

Er bestaan naar schatting 300.000 eetbare planten, maar de mens eet vooral tarwe, rijst en aardappelen. Kunnen we ons menu uitbreiden? Bloemen gaan...