Alles over basiskennis

Back to basics: Franse broodambassadeurs tonen kunst van de eenvoud
Dominique Planchot en Pierre Nury lieten begin augustus in Nederland zien hoe je eenvoudig brood maakt. De werkwijze van deze Ambassadeurs du Pain:...

Put your money where your mouth is
Valt het jullie ook wel eens op? Dat acties bij de groothandels zich met name toespitsen op doorverkoop, halffabrikaten, mixen en poeders? Omdat wij...

Bakkerijmuseum Medemblik haalt op ludieke wijze geld binnen voor...
Het Bakkerijmuseum in Medemblik is deze week begonnen met een grootscheepse verbouwing om het museum zowel fysiek als qua kennis toegankelijker te...

Oergranen: de oorsprong van brood op de werkbank bij Hardeman
Kneden en bakken met oude granen, hoe gaat dat in zijn werk? In de bakkerij van Gerard Hardeman (Gerard & Suus), tevens the Dutch Organic Baking...

Durf soms ook leerling te zijn
Op deze plek hield ik vorige maand een pleidooi over het feit dat het belangrijk is af en toe de rol van leraar op te durven pakken. Maar ik heb...

Durf een leraar te zijn
Op YouTube zag ik laatst een filmpje van de Australische stand-up comedian Tim Minchin. Hij gaf voor een publiek van pasafgestudeerde studenten aan...

Bakkerpedia.nl passeert grens van duizend gebruikers
Bakkerspedia heeft eind augustus een mijlpaal bereikt: de grens van duizend geregistreerde gebruikers is gepasseerd. Dagelijks komen er twee...

Verdwijnt de kennis?
De zomer is voor ons vaak een wisseling van de wacht. Stagiaires vertrekken en zaterdagmedewerkers zoeken het vanwege een nieuwe studie in een andere...

'Met deze oven creëer ik mijn eigen podium'
Jorrit van Engen deelt graag zijn kennis over broodbakken. Zijn mobiele bakkerij is zijn theater. Zijn beloning: het enthousiasme van zijn klanten.

Klassieke patisserie krijgt nieuwe jas bij FrieslandCampina
In de workshop 'Klassiekers in modern jasje' bij FrieslandCampina in Wageningen wordt hard gewerkt door de enthousiaste deelnemers. De workshop is...