Bakkerpedia.nl passeert grens van duizend gebruikers

Bakkerspedia heeft eind augustus een mijlpaal bereikt: de grens van duizend geregistreerde gebruikers is gepasseerd. Dagelijks komen er twee gebruikers bij, zo laat beheerder Carla Zwierstra weten.
Delen:
De site van Bakkerspedia is in ontwikkeling.

Carla Zwierstra, directeur van de Nationale Bakkerij Academie (NBA), beheert Bakkerspedia en is trots op de inmiddels ruim duizend bezoekers: ‘Het is waanzinnig dat Bakkerspedia als kennisbank wordt gebruikt door maar liefst 1.000 mensen. We zijn nu ongeveer anderhalf jaar live. Deze cijfers laten zien dat er dagelijks gemiddeld twee gebruikers bij komen’.

Interactieve databank

Bakkerspedia is de eigentijdse en interactieve databank van de bakkerij waar vaktechnische kennis in de vorm van vraag-en-antwoord-artikelen kan worden gehaald, gebracht en gedeeld. Zwierstra hoopt met de ingang van het nieuwe schooljaar nog meer leerlingen als gebruiker te mogen verwelkomen op het online kennisplatform.

‘Leerlingen kunnen op Bakkerspedia ontzettend veel theoretische kennis opdoen. Ongetwijfeld staan er artikelen in de kennisbank met ongeveer dezelfde inhoud als het lesmateriaal van de opleidingen, maar er zijn ook talloze artikelen te vinden over de oorzaken van bakfouten en probleemoplossingen. Het is praktijkkennis, vertaald naar de theorie. Daar kun je als leerling je voordeel mee doen’, zegt Zwierstra.

Behalve leerlingen ook voor branchegenoten

Niet alleen leerlingen kunnen nuttige informatie vinden in de kennisartikelen. Bakkerspedia.nl is gratis toegankelijk voor alle branchegenoten. Ook reeds werkzame brood- en banketbakkers vinden er informatie over en oplossingen voor problemen in de praktijk.

Bakkerspedia blijft in ontwikkeling

‘We zijn constant zoekende naar onderwerpen voor nieuwe kennisartikelen en naar verdieping en verbetering van bestaande artikelen. Bakkerspedia is een databank die met de sector meegroeit. Kennis is altijd in ontwikkeling, dus onze databank ook.’

De digitale databank wordt mede mogelijk gemaakt door het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf. Bakkerspedia is te raadplegen via www.bakkerspedia.nl