Alles over Bakker

foto: Chloé Salamone

Jong en gedreven - Chloé Salamone: 'Als je langsloopt, moet je meteen...

Chloé Salamone volgt een opleiding tot zelfstandig bakker op het Curio in Breda. Later wil ze het liefst een eigen bakkerij openen, die ze omschrijft...

Zwijndrecht Oud-bakker Cor van Meer begon al vroeg (in de jaren negentig) met het verkruimelen van brood tegen voedselverspilling. Hij gebruikte het mengsel voor nieuwe broden. Dat deed hij met een zogeheten broodverkruimelaar. Foto's: Roel Dijkstra Fotografie / Foto: Robert Vos

Oud-bakker was recyclinghype ver vooruit met broodkruimelmachine: wat...

Oud-bakker Cor van Meer is eind 2017 gestopt met zijn bakkerij in Prinsenbeek. Maar nog steeds roert hij zich, omdat de inwoner van Kruisland begaan...

Faryel Bhailal start iets bijzonders: bakken via een podcast

Faryel Bhailal start iets bijzonders: bakken via een podcast

Faryel Bhailal, eigenaresse van de Amsterdam Cupcake Company, wil ambitieuze vrouwen, met een overvolle agenda, aan het bakken krijgen. Dat doet ze...

Koen Verschoor is inmiddels een bekende verschijning in de stad. Foto's: Fotobureau Roel Dijkstra

Ambitieuze bakker Koen Verschoor: 'Ik wil gewoon gruwelijk veel...

Hij slaapt 3 à 4 uur per nacht en dat is voor hem genoeg. Koen Verschoor bruist van de energie en zit boordevol plannen. De 20-jarige bakker is sinds...

Bakkersgrondstof wil verwerking oud brood naar nieuw desembrood opschalen naar wekelijks 30 ton

Bakkersgrondstof wil verwerking oud brood naar nieuw desembrood...

Een kwart van al het geproduceerde brood in Nederland blijft onverkocht. Duurzaamheidsinitiatief Bakkersgrondstof verwerkt al enige tijd oud brood...

Marco van Esterik met zijn 'phyllodesbroden'.

Van Esterik bakt zoete broodjes om meer bekendheid te geven aan...

Toen er bij zijn vrouw een zeldzame phyllodestumor in haar borst werd geconstateerd, besloot oud-bakker Marco van Esterik zoete broodjes te bakken,...

Sorghum. Foto’s: Breadman

Breadman Martin Lammers experimenteert succesvol met sorghum in...

Martin Lammers uit Haaksbergen bakt brood dat voor 90 procent uit tarwe bestaat en voor 10 procent uit sorghum. Het brood is mals, smaakvol, goed...

Bakker Roel Boonstra met de Feanster snack. Foto: Facebook

Bakkerij By Boonstra en Keurslager Zijlstra introduceren de Feanster...

De versspecialisten Bakkerij By Boonstra en Keurslager Zijlstra uit Heerenveen hebben de handen ineengeslagen en de Feanster snack geïntroduceerd:...

Bibliotheekboeken in de winkel van Bakkerij Rijngoos in Hoeven.

Bakkerij Rijngoos dient tijdelijk als afhaalpunt voor...

Bakkerij Rijngoos in Hoeven dient sinds deze week als tijdelijk afhaalpunt voor bibliotheekboeken. Klanten van de Bibliotheek West-Brabant kunnen hun...

Coronacrisis leidt voor Carl Siegert tot focus op automatisering:...

Bakkerij Carl Siegert is al 130 jaar een familiebedrijf. De bakker levert biologische vriesverse broodspecialiteiten aan met name horeca, catering,...