acrylamide

Zo beperk je het acrylamidegehalte in decemberproducten
Bij het bakken van typische decemberproducten, zoals kruidnoten, pepernoten, taaitaai en speculaas, kan mogelijk het schadelijke stofje acrylamide...

NVWA: gehalte acrylamide in pepernoten te hoog
De NVWA monitorde eind 2021 het acrylamidegehalte van bruinbrood, witbrood, croissant, kruidnoten en pepernoten. Een aantal van de geteste pepernoten...

NBC vestigt aandacht nog eens op acrylamide
NBC in Wageningen gaat in zijn nieuwsbrief van 15 mei uitgebreid in op de vorming van acrylamide en wat de bakker kan doen om het gehalte zo laag...

NBOV geeft voedselveiligheidstips voor december
De decembermaand is traditioneel een drukke maand. Het is van belang om niet het oog op de voedselveiligheid te verliezen De NBOV geeft tien tips die...

10 vragen en antwoorden over acrylamide
Met de komst van nieuwe Europese regels staat acrylamide weer in de spotlights. Ook voor ambachtelijke bakkers is het goed om op de hoogte te zijn,...