Rob Janmaat, Ammerlaan: 'Acrylamide verlagen is niet zo ingewikkeld'
Rob Janmaat werkt als kwaliteitscontroleur en proefbakker bij Bakker Ammerlaan in Bleiswijk. In 2023 kwam hij voor de uitdaging te staan om...
Rob Janmaat werkt als kwaliteitscontroleur en proefbakker bij Bakker Ammerlaan in Bleiswijk. In 2023 kwam hij voor de uitdaging te staan om...
Bakken op kleur is één van de dingen die je als bakker kunt doen om een te hoog gehalte aan acrylamide tegen te gaan. Het NBC heeft een kleurwaaier...
Een aantal bakkerijen in Friesland is gestopt met de productie van Friese pepernoten van taaitaaideeg. Het heeft alles te maken met een stof die...
Bij het bakken van typische decemberproducten, zoals kruidnoten, pepernoten, taaitaai en speculaas, kan mogelijk het schadelijke stofje acrylamide...
De NVWA monitorde eind 2021 het acrylamidegehalte van bruinbrood, witbrood, croissant, kruidnoten en pepernoten. Een aantal van de geteste pepernoten...
NBC in Wageningen gaat in zijn nieuwsbrief van 15 mei uitgebreid in op de vorming van acrylamide en wat de bakker kan doen om het gehalte zo laag...
De decembermaand is traditioneel een drukke maand. Het is van belang om niet het oog op de voedselveiligheid te verliezen De NBOV geeft tien tips die...
Met de komst van nieuwe Europese regels staat acrylamide weer in de spotlights. Ook voor ambachtelijke bakkers is het goed om op de hoogte te zijn,...