Learnings uit het grootbedrijf: inzicht helpt verspilling steeds...
In het grootbedrijf is het aandeel reststromen van banket tussen 2020 en 2022 met ruim een kwart afgenomen. Het aantal retouren van brood is met 30...
In het grootbedrijf is het aandeel reststromen van banket tussen 2020 en 2022 met ruim een kwart afgenomen. Het aantal retouren van brood is met 30...
De bakkerijsector moet verduurzamen. Daarbij gaat het om veel verschillende aspecten, zoals duurzame grondstoffen en productieprocessen en minder...
Supermarkten verkochten in 2022 gemiddeld 98,62% van al het voedsel dat werd aangeboden. Daarmee is de hoeveelheid voedselverspilling met 17,4%...
In de bakkerij van de toekomst wordt zo duurzaam mogelijk gewerkt. Dat heeft betrekking op een breed aantal onderwerpen, zoals energiebesparing, het...
Too Good To Go heeft in Nederland in minder dan een jaar tijd ruim 100.000 Magic Pakketten aan consumenten geleverd. Deze pakketten bevatten...
Iedere bakker heeft te maken met derving. Hoe voorkom je dit zoveel mogelijk én op welke manier ga je voedselverspilling tegen? Meesterbakker...
Voedselverspilling is een belangrijk thema binnen de bakkerijsector. De Bisschopsmolen heeft drie belangrijke maatregelen genomen om het weggooien...
Circulaire innovatie staat op de kaart bij Jan Douwe Gerbranda. De eigenaar van Bakkerij Van der Kloet in Franeker spant zich in om verspilling te...
Er is iets dat me al een tijdje dwarszit: verspilling. En dan bedoel ik niet de verspilling van tijd, geld of energie, maar de verspilling van ons...
Na de positieve reacties op de eerste Tweedekanswinkel in Katwijk, heeft Bakker van Maanen enkele maanden geleden een tweede vestiging geopend in...