Alles over HAS

Hoe denken mbo-studenten over plantaardig voedsel? Onderzoeksproject gestart

Hoe denken mbo-studenten over plantaardig voedsel? Onderzoeksproject...

Het onderzoeksproject 'Mbo-student in Actie voor Plantaardig voedsel ' is eind januari 2024 afgetrapt. Centraal staat de vraag hoe mbo-studenten over...

Voedsel van de toekomst in de ogen van studenten: van kalmerende chocola tot hartige ontbijtbroodjes

Voedsel van de toekomst in de ogen van studenten: van kalmerende...

Studenten laten op de HAS Food Experience talrijke innovatieve producten en ideeën zien. Opvallend: steeds meer functional foods die de dokter en...

Foto: HAS

Sector schreeuwt om vakkennis; HAS speelt daarop in met nieuwe...

Op de arbeidsmarkt staat de bakkerijsector voor grote uitdagingen. De krapte op de arbeidsmarkt neemt toe, de interesse onder jongeren voor bakkerij...

Foto: Shutterstock

Leven lang leren: HAS komt met kloeke trainingen voor voedselmakers

HAS Bedrijfsopleidingen biedt ook in 2023 een breed aanbod aan vernieuwende foodcursussen. De 10-daagse training Ingrediënten in Voedingsmiddelen...

HAS start in februari met de cursus Voedselveiligheid en Houdbaarheid.

Welke nieuwe cursussen biedt HAS in 2023?

HAS Bedrijfsopleidingen biedt komend jaar weer een breed aanbod aan foodcursussen. De onderwijsinstelling merkt duidelijk dat de markt vraagt om...

Mendelt Tillema laat het zwamcijsje proeven.

Zwamcijsje: 'Lokale en duurzame lekkernij biedt kansen voor het...

Mendelt Tillema heeft samen met medestudenten van de HAS green academy het Zwamcijsje ontwikkeld: een saucijzenbroodje met een vulling van...

Consumer Behaviour Lab helpt bij ontwikkelen en vermarkten van duurzaam voedsel

Consumer Behaviour Lab helpt bij ontwikkelen en vermarkten van...

Het lectoraat Design Methoden in Food van HAS green academy gaat samen met Bamboo Brands een Consumer Behaviour Lab opzetten. Dit lab richt zich op...

Leer alles over plantaardige eiwitten tijdens nieuwe workshop HAS

Leer alles over plantaardige eiwitten tijdens nieuwe workshop HAS

Bij HAS Green Academy blijft er vraag naar bekende en nieuwe food cursussen en workshops. Daar speelt het opleidingsinstituut graag op in! Daarom...

HAS Hogeschool viert jubileumjaar met nieuwe naam

HAS Hogeschool viert jubileumjaar met nieuwe naam

HAS Hogeschool bestaat dit jaar 75 jaar en zet koers naar een toekomst als hét expertisecentrum voor de sector agro, food en leefomgeving in...

Foto: Jaws/ Archief Bakkerswereld

Bakkracht: nieuwe ronde STAP-subsidie

De nieuwe aanvraagronde voor de STAP-subsidie opent op 1 juli. Hiermee kan een individuele subsidie van maximaal €1.000 worden aangevraagd, die is...