NVWA: 'Bakkerijketen stilgelegd wegens slechte hygiëne'

NVWA: 'Bakkerijketen stilgelegd wegens slechte hygiëne'
1170970708

Bakkerijketen Van Keulen is donderdag acuut stilgelegd omdat het bedrijf zich niet aan hygiëneregels hield. 'De productiebakkerij is gesloten', laat de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) weten. Als gevolg daarvan lag er vrijdag geen brood in de veertien filialen van het bedrijf. De winkels zijn zaterdag weer geopend en bevoorraad door collega-bakkers.

Volgens de toezichthouder waren sommige overtredingen zo ernstig 'dat er een acuut gevaar was voor de volksgezondheid'. De NVWA wil wegens privacy-redenen niet vertellen om welke bakkerij het gaat.

Omroep Brabant meldt dat het om Bakkerij van Keulen gaat, een keten met in totaal veertien vestigingen in onder meer Den Bosch, Rosmalen, Tiel en Zaltbommel.

Volgens de toezichthouder voerden controleurs donderdag een inspectie uit bij het bedrijf, toen ze zagen wat er mis was. Daarom werd de bakkerij meteen stilgelegd. Aan welke hygiëneregels de bakkerij niet voldeed, wil de NVWA ook niet kwijt omwille van privacy.

'Zodra de hygiëne bij de keten weer op orde is, kunnen de winkels weer open. Het bedrijf moet zelf bij ons aangeven wanneer ze klaar zijn voor een hercontrole’, citeert het AD de NVWA.

'Technische problemen'

Bakkerij Van der Keulen spreekt zelf van ‘technische problemen'. Op een A4’tje op de winkelruiten van de vestigingen staat vermeld dat er een technisch probleem is in de productielijn in de centrale bakkerij en dat er daardoor geen brood en banket aan de winkels geleverd kan worden.

In de brief staat ook dat de winkels zaterdag weer opengaan ‘met een zo groot mogelijk assortiment’. Dat bevestigt een woordvoerder aan de telefoon en dat is ook gebeurd. Bakkerij van Keulen betrekt haar producten momenteel van collega-bakkers om de winkels te bevoorraden.

Het openen van de winkels betekent nog niet dat de productiebakkerij weer open kan. 'Die blijft voorlopig nog gesloten. Ze moeten daar echt aan de bak', zegt de NVWA in het Brabants Dagblad. 'Maar het staat Van Keulen natuurlijk vrij om om elders in te kopen.'

Didi de Koning

Didi de Koning

Redacteur VMT/Bakkerswereld

Didi is sinds 2023 redacteur bij VMT en Bakkerswereld.