Vakmanschap krijgt steeds prominentere plaats op Broodway

Vakmanschap krijgt steeds prominentere plaats op Broodway
De beursvloer van een eerdere editie van Broodway. Foto Kortrijk Xpo

Broodway, de Belgische vakbeurs voor gepassioneerde bakkers, banketbakkers, chocoladebewerkers en ijsbereiders, staat voor de deur. De beurs heeft vakmanschap hoog in het vaandel.

De beurs vindt plaats van 24 tot en met 27 september in het Belgische Kortrijk. Ze is bedoeld voor vaklui die streven naar hoge kwaliteit van hun aanbod, een uitmuntende service en het succesvol ondernemen in de snel veranderende wereld.

'Het vakmanschap krijgt op de beursvloer van Broodway steeds een prominente plaats,' zo omschrijft de beursorganisatie van Kortrijk Xpo het.

Tijd voor goed gesprek

'Een bezoek aan Broodway is een unieke kans om geïnspireerd te worden door de nieuwste producten, trends, concepten, technologieën en oplossingen die de exposanten te bieden hebben.  Als partner van onze sector spelen zij in op de huidige markttendensen. Ze staan klaar om vragen te beantwoorden en om bij te dragen aan het succes van onze vakmannen en -vrouwen. De bezoekers worden hartelijk verwelkomd door de exposanten, mét tijd voor een goed gesprek.'

De bezoekers worden hartelijk verwelkomd door de exposanten, mét tijd voor een goed gesprek”

Volgens de beursorganisatie vinden zowel ervaren ondernemers als jonge starters inspiratie op Broodway. Naast vanzelfsprekend de nodige informatie en contacten om vol vertrouwen te kunnen werken aan hun onderneming van de toekomst.

Innovation Awards

De meest in het oog springende innovaties krijgen een vaste plaats in de expositie van de Innovation Awards. Die zijn daarmee een goede uitvalsbasis om de noviteiten op de beursvloer te verkennen. 

De vakjury reikt de Innovation Award 2023 uit aan de beste innovatie uit food en uit non-food.  Bezoekers kunnen er tot dinsdag 26 september om 14.00u hun stem uitbrengen voor de publieksprijs.

Programma

Toppers uit de branche geven diverse demo’s waarbij ze hun creaties, ideeën en technieken delen.  
Op de planning staan onder anderen:

*Vegan & Food Waste: Hans D’heer, Ter Groene Poorte
*A cocoa powder experience: Dries Delanghe, Chocolate Academy supported by Callebaut, Cacao Barry & Mona Lisa
*Eindejaarspatisserie met Debic Room Plus Mascarpone: Dré Eversteijn, Debic
*Plantaardig / vegan ijs: Arco Kruik, Debic
*The New York Roll: Christa Muyldermans, Chocolate Academy supported by Callebaut, Cacao Barry & Mona Lisa
*Plantastic Pastry, de lekkerste Vegan Bolgebakjes: Romy Uijen, Dawn Foods Benelux
*Desembrood van bulk naar spanning: Tijs Van Canneyt, ExtraBrood
*Creatief aan de slag met Vormh silicone molds: Joeri Vandekerkhove & Brent Maes, voor Pastry in Motion
*Plant based/vegan allergenenvrije chocolademoelleux: Bart Vandenheede, Galana

Anne Mieke Ravenshorst

Anne Mieke Ravenshorst

Redacteur/coördinator Bakkerswereld

Studeerde journalistiek en voorlichting. Als verslaggever bij diverse regionale media kwam zij terecht bij Bakkerswereld, het vakblad waarop ook haar ouders geabonneerd waren. Ze werkte daarna jarenlang als eind- en featureredacteur bij het Agrarisch Dagblad en bij diverse vakbladen voor de supermarktsector: boer-bakker-bolletje. Haar 'roots' hervond Anne Mieke bij Bakkerswereld, dat inmiddels veel meer is dan een magazine in print; de online-omgeving wordt steeds belangrijker. Op de beknopte redactie werkt zij als (eind-)redacteur en coördinator, waarin ze wordt bijgestaan door een vertrouwd team freelancers.