Nieuwste Bakkerswereld online

Nieuwste Bakkerswereld online

De nieuwste Bakkerswereld is verschenen. Als abonnee kun je dit ondernemersmagazine ook digitaal inzien. Lees welke verhalen de redactie voor je heeft geselecteerd.

In dit eerste nummer van 2023 onder meer veel informatie over de Bakkersvak op 5, 6 en 7 maart, maar ook knerpende en motiverende verhalen over hoe je verder kunt als ondernemer in een krimpende markt met hoge grondstof- en energieprijzen, komen aan bod. 'Beloof minder, bereik meer.'

Ook lees je de eerste aflevering van een serie historische verhalen, aangevuld met hedendaagse receptuur. Oud-museumconservator Antje Scheper duikt in de historie van de krakeling; bakker Glenn de Fijter van Bakkerij Verba vult haar verhaal aan met een mooi recept. De krakeling, een product waarmee je als bakker altijd wel voor de dag kunt komen.

Voor Pasen presenteert het BoulangerieTeam ditmaal een Paa(r)s ruraal brood. En natuurlijk ontbreken de columns van Greetje Gutter, Hanno Spanninga, Wim Kannegieter en Ivo van Dijkhuizen niet.

Marijn Frank belt diverse producenten van 'Frans' brood voor de uitzending van 30 september. Foto: KvW

Keuringsdienst van Waarde neemt 'Frans brood' onder de loep

KRO-NCRV's Keuringsdienst van Waarde is terug met een nieuw seizoen. In deze reeks onder meer het thema 'Frans brood dat verre van Frans blijkt', aldus de programmamakers.

Bloemkool appeltaart, duurzame koekjes en plantaardige boter: deze foodhelden brengen vernieuwing

Bloemkool appeltaart, duurzame koekjes en plantaardige boter: deze...

Food100 presenteert voor de achtste keer de 100 belangrijkste Nederlandse voedselveranderaars van het moment. Nieuwe Foodhelden zijn onder andere Marijntje van Benthum van Van Eigen Deeg met duurzame koekjes, Joost Lindeman van Be Better My Friend met plantaardige boter en Berend Eberson van Grünten, die taart en haverproducten combineert met groenten.

De NVWA let tijdens haar controles onder meer op de hygiëne en op allergenenaanduidingen. Foto: Shutterstock

NVWA maakt inspectieresultaten openbaar, waar moet je op letten?

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) maakt sinds juli weer meer inspectieresultaten actief openbaar. Nieuwe categorieën zijn ambacht en retail. Dat zijn onder meer individuele brood- en banketbakkers, maar ook ketens. Het gaat om inspecties die de NVWA sinds 1 juli 2024 uitvoert en zichtbaar zijn op de site van de NVWA.

De belangstelling voor de Shop-Udo is gewekt. Productmanager Gero Friedrich (l) geeft uitleg. Foto's AMR

Vacuüm-winkeloven uit Zwitserland heeft de belangstelling

De vacuüm-winkeloven van het Zwitserse bedrijf Cetravac/BakeXperts mag rekenen op de nodige belangstelling. Dat is niet voor niets: een van de voordelen van deze manier van bakken en koelen is dat het product niet hoeft te worden overgeheveld van oven naar vacuüm-kamer. Bovendien bespaart de VC-oven energie en gaat verlies van grondstoffen en ingrediënten tegen.