Brand verwoest net verbouwde bakkerij van Ruud en Chantal Gremmee en Zoon

Brand verwoest net verbouwde bakkerij van Ruud en Chantal Gremmee en Zoon
De brand heeft een belangrijk deel van de bakkerij verwoest. Foto: still

Een brand bij Brood & Banketbakkerij Ruud & Chantal Gremmee & Zoon in Rossum heeft de net vernieuwde bakkerij flink beschadigd. De winkels in Rossum en Kerkdriel zijn gesloten. De winkel in Dreumel is wel geopend.

Vermoedelijk is kortsluiting in een meterkast de oorzaak van de brand. ‘Dit is een grote schok. Het is een rare situatie. Ik sta binnen te kijken. Heel apart om mee te maken. Ik ben hier geboren. Woon hier al 60 jaar. Heel triest’, vertelt Ruud Gremmee aan Omroep Gelderland.

‘Er is waarschijnlijk ergens kortsluiting geweest, ik weet niet waar. Er is helemaal geen peil op te trekken.’

De bakkerij kan voorlopig niet open. ‘Er is veel water- en rookschade. En het dak en plafond zijn gedeeltelijk ingestort. Dat is niet zomaar op te bouwen. De schade is nog niet in te schatten. Ik weet niet wat we ermee aan moeten’, aldus Gremmee tegen de omroep. De brandweer doet verder onderzoek naar de brand.

Anne Mieke Ravenshorst

Anne Mieke Ravenshorst

Redacteur/coördinator Bakkerswereld

Studeerde journalistiek en voorlichting. Via haar werk als verslaggever bij diverse regionale media kwam zij terecht bij Bakkerswereld, het vakblad waarop ook haar ouders geabonneerd waren. Ze werkte hierna jarenlang als eind- en featureredacteur bij het Agrarisch Dagblad en bij enkele vakbladen voor de supermarktsector: boer-bakker-bolletje. Enkele jaren geleden keerde Anne Mieke terug naar Bakkerswereld, dat inmiddels meer is dan een magazine in print alleen; de online-omgeving wordt steeds belangrijker. Op deze beknopte redactie werkt zij als (eind-)redacteur en coördinator, waarin ze wordt bijgestaan door een vast team vertrouwde freelancers.