Puravita: minstens zoveel vezels als volkorenbrood

Consumenten willen meer dan ooit gezond eten. Maar dat eten moet wel lekker smaken! De diverse broodsoorten van Puravita passen perfect bij die verlanglijst. De smaakvolle meergranenbroden in deze lijn van Puratos bevatten namelijk minstens evenveel vezels als volkorenbrood, zijn lactosevrij en beschikken daarnaast per soort over extra gezondheidseigenschappen.
Delen:

Met ingang van dit jaar heeft Puratos een nieuwe slogan: ‘Food innovation for good’. ‘Een perfecte slogan voor ons bedrijf, die heel veel in zich heeft’, vindt Marketing Manager Vincent van Dijk. ‘Puratos heeft de gezondheid en het welzijn van mensen namelijk op de eerste plaats staan. Producten maken die daarbij aansluiten, zit in ons DNA.’

Van Dijk vervolgt: ‘Net als innovatie trouwens. Wij investeren flink in R&D, bijvoorbeeld door middel van ons grote consumententrendonderzoek Taste Tomorrow. Hiermee vragen wij maar liefst 19.000 consumenten uit 44 landen iedere drie jaar naar hun gedrag en verwachtingen met betrekking tot voeding en dan met name bakkerijproducten.’

Vincent van Dijk.

Balans tussen smaak en gezondheid

Uit Taste Tomorrow blijkt onder andere dat consumenten steeds meer van hun voeding verwachten, met name op het gebied van gezondheid. ‘Vroeger at je vooral je bord leeg om de tank te vullen. Maar tegenwoordig weten consumenten steeds meer over wat zij eten en er is op dat gebied veel informatie beschikbaar. Nu willen we vooral iets eten wat bijdraagt aan onze lichamelijke en liefst ook geestelijke gezondheid. Met andere woorden: voeding die ons in alle opzichten voedt. Maar het moet ook lekker smaken, want we zijn continu op zoek naar beleving en genietmomenten.’

De meergranenbroden van Puravita passen perfect bij deze consumentenwensen. ‘Granen, zaden en vezels worden door de consument gezien als echte poweringrediënten. Bovendien worden ze als smaakvol ervaren. Elk van onze Puravita meergranenbroden heeft daarnaast een extra eigenschap. Puravita Vitaal bijvoorbeeld is eiwitrijk en koolhydraatarm. Met één sneetje krijgt de consument dubbel zoveel eiwitten en slechts de helft aan koolhydraten binnen als bij het eten van gewoon volkoren brood.’

Puravita Vitaal.

‘Hiermee past Puravita Vitaal perfect bij een specifieke doelgroep’, legt Van Dijk uit, ‘die uitgekiende voedingswensen heeft. Puravita Sprouted Grains bevat door de gefermenteerde, gekiemde graankorrels in de mix minder anti-nutriënten, waardoor ons lichaam de aanwezige vitaminen en mineralen beter kan opnemen. De graankorrels geven daarnaast een superlekkere, ietwat zoetige smaak aan het brood. Het is een van mijn persoonlijke favorieten!’

Onderscheidend vermogen

Naast Puravita Vitaal en Puravita Sprouted Grains bestaan onder meer Puravita Authentiek met ‘granen van vroeger’, zoals boekweit, gierst, haver en rogge en Puravita Meergranen met zonnebloem- en pompoenpitten en een passief desem voor een karakteristieke smaak. ‘De meergranenbroden van Puravita passen perfect bij de hedendaagse consument, die vaak op zoek is naar iets bijzonders’, aldus Vincent. ‘Wij zijn ervan overtuigd dat een ambachtelijke bakker met deze uitgesproken broodsoorten een groeiende groep consumenten aanspreekt en dat het een productrange is die alleen maar verder gaat groeien.’

Bakkers die met Puravita aan de slag gaan, kunnen hun eigen draai aan de broodmixen geven. Bijvoorbeeld door een beetje desem of extra granen toe te voegen. ‘Puravita biedt bakkers onderscheidend vermogen, doordat je hiermee een uniek assortiment kunt maken dat net even anders dan je andere broodsoorten is. Door het gezonde imago en de rustieke uitstraling kun je er ook gerust een wat hogere prijs voor vragen. Op Puratos.nl staan allerlei recepten en we hebben vaktechnisch adviseurs in dienst, die de bakker kunnen helpen bij zijn productontwikkeling. Zij hebben bijvoorbeeld ook Puravita Havermout ontwikkeld: een meergranenbrood met een hoog aandeel havermout dat toch nog steeds heel luchtig is. Geen gemakkelijke opgave, maar Puratos is hierin goed geslaagd.’

Proeven en promoten

Puravita Extra Donker is een vezelrijk brood boordevol vitamine B1 en B9 en Puravita Kernebrood Rogge en Spelt zijn stevige, Deense broodsoorten vol eiwitten en vezels. ‘In Nederland zijn we dol op meergranenbroden, dus deze varianten gaan er echt wel in’, weet Vincent. ‘Toch zijn Nederlandse consumenten soms terughoudend wanneer het om nieuwe broodsoorten gaat. Laat als bakker lekker proeven en promoot je product actief. Dan staan je klanten er zeker voor open. Deze Puravita-range is zonder meer een blijvertje. Deze broodsoorten passen bij de consument van vandaag: altijd op zoek naar iets lekkers, dat je met een gerust hart en een goed gevoel kunt eten!’

Dit artikel is gesponsord door Puratos.

Dit vind je misschien ook interessant