Boerenmarkt van Vroeg laat 21 mei volop streekproducten zien en proeven

Boerenmarkt van Vroeg laat 21 mei volop streekproducten zien en proeven

De traditionele boerenmarkt bij bakkerij-restaurant Vroeg vindt dit jaar plaats op 21 mei, van 10 tot 16 uur. In het bunkerveld naast Vroeg laten boeren en producenten uit de regio hun waren zien, ruiken en proeven.

Boerenmarkt van Vroeg laat 21 mei volop streekproducten zien en proeven
De Boerenmarkt bij Vroeg is een jaarlijks terugkerende traditie. Foto: Vroeg

Vroeg haakt hiermee in op de groeiende belangstelling van de consument naar lokale en regionale producten. Het gaat hier om lokale producten uit de Kromme Rijnstreek, van brood, kazen, worsten, verse groenten, fruit, zoetigheden.

Boeren en producenten uit de streek rond Bunnik zijn present tijdens de boerenmarkt. Onder andere de volgende bedrijven laten hun producten zien en proeven: Vernooij Fruit – Kaasboerderij De Brienenshof – Hommeles bierbrouwerij uit Houten – Vroeg met bakkerijproducten – Utrechts Zwamsap –Truffelproducten van ViaViv – Landwinkel De Achterdijk – Soapstar – Salgerij Lempers – Biologische wijnen van Weldam Wines – Pindakaas van Max – Oudwijker kazen – en vele anderen.

Regio Amelisweerd

Vroeg ligt bij Amelisweerd, een prachtig deel van Nederland tussen Utrecht en Bunnik. De boerderij van Vroeg werd in mei 2019 door brand verwoest.

Het bedrijf is inmiddels volledig gerestaureerd en heeft een eigen bakkerij waar elke dag vers brood gebakken wordt. Dit brood krijgen de gasten voorgeschoteld bij het eten maar kunnen ze ook in de winkel kopen om mee naar huis te nemen. Net als de andere streekproducten als jam, honing, sappen en snoep.

Voor kinderen is het bedrijf extra leuk omdat ze ook een kijkje in de keuken of de bakkerij mogen nemen.