EverBake Group viert 30 jaar met inspiratie-driedaagse

EverBake Group viert 30 jaar met inspiratie-driedaagse

EverBake Group bestaat 30 jaar en viert feest. Drie dagen lang zijn geïnteresseerden welkom op het hoofdkantoor in Breda. Meester Boulanger Hiljo Hillebrand en de Duitse Meesterbakker Dietmar Rostek geven doorlopend live demonstraties. Ook de energietransitie staat op het programma.

EverBake Group viert 30 jaar met inspiratie-driedaagse
De Duitse Meesterbakker Dietmar Rostek komt naar Breda. Beeld: Everbake

De Inspiratie Dagen ter viering van 30 jaar Everbake vinden plaats op 16, 17 en 18 mei op het hoofdkantoor in Breda. Daar geven onder anderen Meester Boulanger Hiljo Hillebrand en de Duitse Meesterbakker Dietmar Rostek demo’s. Zij maken gebruik van de apparatuur die Everbake levert.

26 jaar Meesterbakker

Dietmar Rostek, werkzaam bij de oudste ovenproducent van Duitsland Heuft, is al 26 jaar Meesterbakker. Hij heeft in verschillende landen gewoond en gewerkt om bakkerijen op te starten.

Rostek laat onder meer de bereiding van mooie (mediterrane) baguettes, krentenbollen, worstenbroodjes en verschillende zuurdesem- en busbroden zien. Hij maakt gebruik van de verschillende soorten bakeware van EverBake en de Zela machines met de nieuwste spuittechnieken voor het invetten van de vormen en voor het decoreren van de broden.

Everbake Inspiratiedagen brood

BBQ-brood bakken met Hiljo

Meester Boulanger Hiljo Hillebrand, werkzaam bij Royal Steensma, gaat onder meer oliebollen, churros en donuts frituren in de Creare frituurlijn. Daarnaast zijn er van zijn hand inspiratietafels te zien met Bbq Bread, frituurproducten en (tulband)cakes met de daarbij behorende recepten.

Bezoekers kunnen hun ticket in een ton stoppen om kans te maken op een dag Bbq Bread-bakken met Hiljo Hillebrand. De Meester Boulanger trekt op 18 mei om 16.30 uur het winnende ticket uit de ton.

Meester Boulanger Hiljo Hillebrand geeft onder andere frituurdemo's.
Meester Boulanger Hiljo Hillebrand geeft onder andere frituurdemo's.

Energiebesparing en lease

Everbake neemt de gelegenheid van het 30-jarig jubileum te baat om te praten over energiebesparing. Peter Eversdijk vertelt: ‘Naast de demonstraties vertellen we hoe er met Heuft-ovens energie bespaard kan worden en over de transitie van gas naar elektra. Nu de prijzen voor gas de pan uit rijzen, laten we zien hoe je hybride of volledig elektrisch een beter rendement kan halen.’

Het bedrijf biedt nu ook financierings- en lease-mogelijkheden zodat de bakker met de nieuwste technologie kan werken tegen een vast, laag bedrag per maand.

Aanmelden kan via de website.

Eversdijk: ‘Het worden drie dagen vol met zomerinspiratie en om in de zomersfeer te blijven sluiten we de ochtend en middag af met een barbecue.’

Onder meer de Creare frituurlijn wordt ingezet.
Onder meer de Creare frituurlijn wordt ingezet.