Rudolph van Veen presenteert 5 oktober Rudolph's Bakery 2

Rudolph van Veen presenteert 5 oktober Rudolph's Bakery 2

Meester Patissier Rudolph van Veen heeft een nieuw bakboek uit. Het boek met de titel Rudolph's Bakery 2 bevat 130 nieuwe recepten.

Rudolph van Veen is ruim 20 jaar een geliefde bakker op de Nederlandse televisie. De Meester Patissier weet het publiek geen ander uit te leggen hoe het cakes, koekjes, taarten en vers brood kan maken. In Rudolph's Bakery 2 deelt Van Veen 130 nieuwe creaties vanuit zijn passie voor de bakkerij en de keuken.

Bakken maakt blij

Rudolph’s Bakery 2 staat vol recepten en persoonlijke extra’s. Van Rudolph’s kruidkoeken tot gevulder Berlinerbollen en van ontbijttaart tot Ierse chocoladetaart met pretzels.

'Met Rudolph’s makkelijke uitleg, gouden regels voor succesvol bakken en handige baktips kan iedere thuisbakker aan de slag', aldus uitgever Kosmos Uitgevers. 'Om van te watertanden. Bakken maakt blij, zo simpel is het!'

Van Veen

Rudolph van Veen is de enige Nederlander met zowel de titel Meesterkok als Meester Patissier, de hoogst haalbare graad van vakbekwaamheid die een kok of patissier kan halen in Nederland. In 2000 werd Rudolph gevraagd als kok bij het televisieprogramma ‘Life & Cooking’ waarna meerdere programma’s volgde.

In 2011 stond hij mede aan de basis van de foodzender ‘24Kitchen’. Zijn programma Rudolph’s Bakery telt inmiddels zeven seizoenen en hij heeft meerdere bestseller-boeken op zijn naam staan.

5 oktober

Het boek verschijnt op 5 oktober, gelijktijdig met het 10-jarig jubileum van 24 Kitchen. De uitgave kost Prijs: €34,99.

Anne Mieke Ravenshorst

Anne Mieke Ravenshorst

Redacteur/coördinator Bakkerswereld

Studeerde journalistiek en voorlichting. Als verslaggever bij diverse regionale media kwam zij terecht bij Bakkerswereld, het vakblad waarop ook haar ouders geabonneerd waren. Ze werkte daarna jarenlang als eind- en featureredacteur bij het Agrarisch Dagblad en bij diverse vakbladen voor de supermarktsector: boer-bakker-bolletje. Haar 'roots' hervond Anne Mieke bij Bakkerswereld, dat inmiddels veel meer is dan een magazine in print; de online-omgeving wordt steeds belangrijker. Op de beknopte redactie werkt zij als (eind-)redacteur en coördinator, waarin ze wordt bijgestaan door een vertrouwd team freelancers.