Patisserie de Rouw steunt strijd tegen kinderkanker met nieuwe chocoladereep

Patisserie de Rouw steunt strijd tegen kinderkanker met nieuwe chocoladereep

Patisserie de Rouw in Vught heeft een nieuwe lekkernij ontwikkeld waarvan de helft van de opbrengst naar de Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) gaat. Het gaat om een melkchocoladereep met hazelnoten die wordt gepresenteerd onder de naam KiKa-chocoladereep.

Patisserie de Rouw steunt strijd tegen kinderkanker met nieuwe chocoladereep
De Kika-reep van Patisserie De Rouw.

Daarnaast wordt het toch al uitgebreide assortiment vegan-patisserie aangevuld met vier delicate bonbons van pure chocolade in de vorm van een cacaoboon.

Met de KiKa-chocoladereep willen eigenaren Doris en Arthur de Rouw een bijdrage leveren aan de strijd tegen kinderkanker.

Doris de Rouw: ‘Als ouders van twee gezonde kinderen mogen we ons gelukkig prijzen, zeker als je weet dat kinderkanker doodsoorzaak nummer één door ziekte is onder kinderen. Dan besef je pas dat een goede gezondheid niet vanzelfsprekend is.

Met deze chocoladereep wil De Rouw de strijd tegen kinderkanker een steuntje in de rug geven, samen met de klanten die de repen kopen. Doris de Rouw: ‘Want de strijd tegen kinderkanker winnen we alleen als we het samen doen. Van elke verkochte reep doneren we 50 procent aan Kika. In maart, als het ‘bakmaand’ is bij KiKa, maken we het opgehaalde bedrag bekend en doneren we dat aan KiKa. Ter gelegenheid van de introductie van deze actie staat onze etalage nu in het teken van KiKa.’

Persoonlijke boodschap

De KiKa-reep is met extra veel plezier ontwikkeld door Arthur de Rouw en zijn team van chocolatiers en patissiers. Arthur de Rouw: ‘De reep is gemaakt van topkwaliteit melkchocolade en de allerbeste kwaliteit hazelnoten uit Piemonte. Hij is voorzien van het KiKa-logo en verdeeld in blokjes, waardoor het makkelijk afbreken en delen is. Voor deze reep hebben we een speciale banderol ontworpen met daarop onze persoonlijke boodschap.’

Video KiKa-reep

De Kika-chocoladereep kost €5,15. De reep is ook geschikt voor verzending per post, na bestelling in de webwinkel van de Rouw, en is tevens een hartverwarmend relatiegeschenk voor bedrijven.

De video met een impressie van de KiKa-etalage en de bereiding van de KiKa-reep is te bekijken op het YouTube-kanaal van Patisserie de Rouw.

Assortiment vegan-bonbons uitgebreid

In de constante zoektocht naar innovaties is het assortiment met producten zonder dierlijke bestanddelen verder uitgebreid met vier bonbons in de vorm van een cacaoboon. De vegan-bonbons zijn vervaardigd van een omhulsel van pure Valrhonachocolade (72% cacao) gevuld met delicate notenpralinés.

De bonbons zijn er in vier verschillende praliné-smaken: pinda, pecan, hazelnoot en amandel. In de traditie van De Rouw is hiervoor de allerbeste kwaliteit noten gebruikt. Elke soort bonbon heeft zijn eigen prachtige gekleurde brush.

Verantwoord genieten een trend

De Rouw ziet een toenemende vraag naar goede vegan-patisserie. Doris de Rouw: ‘Een deel van de consument vermijdt dierlijke ingrediënten in verband met dierenwelzijn of intoleranties en anderen streven naar een meer gezonde leefstijl. Voor ons vegan-assortiment gebruiken we de meest pure ingrediënten van de allerbeste kwaliteit, waardoor verantwoord genieten ook nog eens heel lekker is.
Naast de nieuwe bonbons bestaat ons vegan-assortiment uit onder meer Japanse vruchtencakes, diverse pure chocoladeproducten en een prachtig opgemaakte lactose-arme ‘naked’ frambozencake. Daarnaast zijn er de vegan chocolate chip cookies met stukjes pure chocolade. Die zijn verrassend lekker en heerlijk smeuïg en al langere tijd een grote hit.’

De vegan bonbons zijn verkrijgbaar in een doos van 12 stuks met daarin alle vier de notenvariaties voor €14,95.

Patisserie de Rouw

Patisserie de Rouw in Vught maakt al ruim 59 jaar onderscheidende en creatieve patisserie van de allerhoogste kwaliteit voor een betaalbare prijs. Specialiteiten zijn onder meer de nougatinetaart, superhippe gebakjes met veel patisserie-innovaties, trendy chocolaatjes, wereldse bonbons en Brabantse worstenbroodjes. De winkel is een lust voor het oog en winkelbezoekers kunnen de patissiers aan het werk zien in het atelier via een glazen wand. Onderscheidend is De Rouw ook in innovatie. Continu worden nieuwe producten ontwikkeld, waarbij gewerkt wordt met ‘state of the art’ apparatuur.

De Rouw is als enige in Nederland aangesloten bij Relais Desserts, de internationale vereniging van toppatissiers. Vrijwel alle producten kunnen online besteld worden, waarna ze in de winkel of bij het pick-up-point kunnen worden afgehaald. Een deel van de producten kan ook per post geleverd worden. Het familiebedrijf is opgericht in 1962, sinds 1994 staan Arthur en Doris de Rouw aan het roer.